MA, KAKVI, NIJE NAMJEŠTENO! Bore se za ulazak u elitu, odlučuje gol-razlika i onda se na dva meča MREŽE ZATRESU 16 PUTA!

03. 08. 2020 - 16:58 | Fudbal

Neke utakmice su sumnjive kada pogledate konačan rezultat, a neke naročito - kada shvatite šta je tom rezultatu prethodilo.

Dramatična je bila završnica sezone u drugoj austrijskoj ligi, u kojoj je gol-razlika odlučivala o putniku u viši rang, a onda su dva takmaca ostvarila ubjedljive pobjede, jedni sa 6:1, a drugi sa - 9:0..

screenshot-5

A za sve je bilo "krivo" stanje na tabeli pred posljednje kolo.

Naime, prvoplasirani Rid je imao gol-razliku +25, a drugoplasirana Austrija Klagenfurt +24.

U najviši rang vodila je samo titula u drugoj ligi, pa je i jednima i drugima bilo jasno da pobjeda neće sama po sebi to da obezbijedi, već što ubjedljiviji trijumf.

I, Austrija je pobijedila Vaker Inzbruk sa 6:1, ali je onda na scenu stupio Rid koji je sa čak 9:0 deklasirao Floridzdorfer, kome je bod mogao sa čuva opstanak, ali je sada ispao u treću ligu.

Klub iz Klagenfurta, koji je ostao drugi, najavio je hitnu žalbu na ovakav epilog takmičenja, a deklasirani Floridzdorfer - internu istragu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⚫️???? Impressionen aus der Kabine ???????? We are the Champions, ... ???????????????? #svr #desismeiverein

A post shared by SV Ried 1912 (@ried1912) on

"Poraz od Rida nam i danas zadaje glavobolju, konsternirani smo. Svjesni smo da smo mnoge ljude razočarali našim nastupom. Htjeli bismo da se izvinimo u ime cijelog kluba zbog očajne, neprofesionalne igre našeg tima. Branićemo se od svih otužbi, ali ćemo u predstojećim danima i sami detaljno analizirati sve što se na ovoj utakmici dešavalo", navode u novom trećeligašu.

Sport.ba/Blic