DŽEJMS HERIS

UZ NJEGOVE BORBE SU GENERACIJE ODRASLE Čuveni američki hrvač preminuo od koronavirusa, TUGA JE PREGOLEMA

10. 08. 2020 - 09:28 | Borba

Američki profesionalni rvač Džejms "Kamala" Heris je preminuo u 70. godini života, potvrdila je američka hrvačka federacija WWE. Oni nisu naveli uzrok njegove smrti, ali sudeći prema Fejsbuk objavi Kenija Kazanove, pisca koji je koautor Herisove autobiografije, hrvač je umro od koronavirusa.

Vašington Post je izvjestio da je Heris pretrpio mnogo zdravstvenih problema i da su mu amputirane obje noge posljednjih godina zbog komplikacija s dijabetesom.

Fanovi su Harisa poznavali kao hrvačku superzvijezdu "Kamala" ili "Ugandski div". Kamalu su karakterisale afrička maska, bojna boja i platneni pokrivač, podsjeća Alo. Ušao bi u ring bos i jedva da je izgovorio bilo koju reč i bio je vrlo iskonski dok je terorisao svoje protivnike. Bio je veliki miljenik navijača dok se borio na svjetskom prvenstvu u hrvanju, WCWi WWE do 2006. godine.

Kamala je rođen 28. maja 1950. u Senatobiji u državi Misisipi. Za vrijeme odrastanja brao je pamuk i vozio kamione. Ubrzo se preselio u luku Benton u Mičigenu, gdje je njegova karijera u hrvanju počela pod nadzorom hrvača Boba iz Brazila. Borio se pod nadimcima Šećerni medvjed Heris i Misisipi Mauler prije nego što je usvojio ime Kamala.

Karijera mu je bila na vrhuncu tokom WWF-a 80-ih godina, za vrijeme vladavine Džejka "Zmije" Robertsa i Hulk Hogana.