LIGA PRVAKA

DETALJ KOJI NIKO NIJE VIDIO NA MEČU Messi je odbio pružiti ruku Turčinu, otjerao ga od sebe i PRIJETIO MU! Razlog je ISKLJUČIVO patriotske prirode (VIDEO)

10. 08. 2020 - 09:35 | Drugi pišu >> Fudbal

Barcelona je bez većih problema izborila četvrtfinale Lige prvaka. Nakon 1:1 u Napulju, na "Nou Campu" su s 3:1 nadigrali Napoli. Već je sve krenulo u 15. minuti, kada je Lenglet ostao sam nakon ubačaja iz ugla i glavom rutinski pospremio loptu iza leđa Ospine.

Na 2:0 povisio je nevjerovatni Messi još jednom majstorijom, a Argentinac je potom izborio i penal. U samom finišu prvog dijela Napolitanci su s bijele tačke postavili konačan rezultat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on

Brojnim gledaocima je osim sjajne role lidera Katalonaca, još jedan detalj itekako zapao za oko. Naime, nakon susreta se pojavio snimak na kome se jasno vidi da Argentinac ne želi da se rukuje s glavnim sudijom Cunejtom Čakirom.

Jasno je da je, neposredno poslije meča, odbio pružiti ruku Turčinu, iako tokom meča nije bilo previše razloga da bude ljud na arbitra.

Bilo je onih koji su "vratili film" na prethodno viđenje Čakira i Messija iz 2018. godine s Mundijala u Rusiji, kada je upravo Turčin sudio meč odluke za prolaz u osminu finala između Argentine i Nigerije. Tada nije svirao očit penal za Gaučose, čak je pad Mascherana nazvao smiješnim, čime je izazvao gnjev Južnoamerikanaca i Messija koji od tog meča ne može da smisli Čakira.

Argentina je jedva prošla, ali gnjev prema turskom sudiji očito ne jenjava. Argentinski navijači su ubijeđeni da je Messi zato odbio da pruži ruku Čakiru i da ga je upravo na taj momenat iz Rusije prijeteći podsjetio na kraju meča s Napolijem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⚽ 3-1 after first half! Vamos! Som-hi! ????❤️

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on

Barcelona će već u petak odmjeriti snage s Bayernom u čertvrtfinalu, a igra se samo jedan meč. Očekuje nas istinski spektakl, sigurni smo...

(Sport.ba)