ŠPANSKI MEDIJI TVRDE

ZIDANE PRELOMIO NAKON ELIMINACIJE IZ LP-a Real se ovog ljeta rješava nekih VELIKIH ZVIJEZDA, Zizou sprema sasvim nove Kraljeve

10. 08. 2020 - 09:49 | Fudbal >> Transferi

Real Madrid nije uspio napraviti iznenađenje na "Etihadu" i eliminisan je od Man. Cityja već u osmini finala. Tragičar revanša bio je Raphael Varane, koji je domaćima poklonio oba pogotka.

Uz informaciju da nije igrao ni stub odbrane Sergio Ramos, zaista je bilo teško očekivati prolaz Kraljeva. Pogotovo kada se zna da su imali zaostatak iz Madrida od 1:2.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???? We fought until the end. ???? Lo intentamos hasta el final. #RMUCL #HalaMadrid

A post shared by Real Madrid C.F. (34????) (@realmadrid) on

Osvojen je nasalov u Španiji, ali to ne može baš sasvim zadovoljiti apetite. Sigurno je da će biti velikih igračkih promjena, a tamošnji mediji javljaju da ne očekuju dolazak velikih imena na "Santiago Bernabeu". 

Uprkos tome, trebalo bi biti čak devet odlazaka. Prvi na listi za odstrijel je Gareth Bale koji je ove sezone odigrao samo 20 utakmica, postigao tri pogotka i koji je zamolio trenera Zinedine Zidanea da ga izostavi s popisa igrača za utakmicu protiv Cityja. Očekuje se da će se Velšanin vratiti u Englesku gdje je ranije igrao za Tottenham. Nekoliko klubova je u igri za njegov potpis.

Drugi je Kolumbijac James Rodriguez koji je prošle sezone bio na posudbi u Bayernu, a ove se nije naigrao u Madridu. Skupio je samo 728 minuta, zabio jedan gol i imao dvije asistencije. Premalo od najboljeg strijelca Mundijala 2014., kojeg silno žele PSG i neki engleski velikani.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

☄️????

A post shared by James Rodríguez (@jamesrodriguez10) on

Također, vrlo blizu odlaska je i Isco koji smatra da s 28 godina zaslužuje igrati u timu u kojem će dobiti veću ulogu od one koju ima kod Zidanea u Realu. Razočaran je i što je ključnu utakmicu sa Cityjem odgledao s klupe. Italijani pišu da bi ga u Juventusu volio vidjeti novi trener Stare dame Andrea Pirlo.

Jedan od onih koji se nije nametnuo je svakako i srpski napadač Luka Jović. Prošlog ljeta je plaćen papreno (čak 60 miliona eura Eintrachtu), ali je postigao samo dva gola i na terenu proveo 806 minuta. Premalo od igrača za kojeg se očekivalo da bude prva Benzemina alternativa. Pojedini mediji javljaju da će Srbin karijeru nastaviti u Monacu, kod svog nekadašnjeg trenera Nike Kovača, dok ga je ranije želio i AC Milan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????????????????????????

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic) on

Na popisu nezadovoljnih su svakako Mariano i Brahim Diaz, koji žele veću minutažu. Sasvim je izvjesno da je u Realu ne mogu dobiti, pa će vjerovatno napustiti klub.

Madridski AS piše i da je Lucasu Vazquezu prekipjelo te da ne želi više biti "broj 12" u momčadi, da Nacho Fernandez ima zanimljivu ponudu Rome, a da bi se Marcelo mogao pridružiti Ronaldu u Juventusu jer Real traži novog lijevog beka. Sigurno je da je pred nama vrelo madridsko ljeto, a šta će se sve dešavati saznat ćemo uskoro...

(Sport.ba)