MESSI U GLAVNOJ ULOZI

Snimak s poluvremena sasvim jasno otkrio u kakvom je stanju Barcina svlačionica: Setien je APSOLUTNO NEVAŽAN, sve se pita samo on

10. 08. 2020 - 13:48 | Druga strana sporta

Barcelona je rutinski izbacila Napoli, a već u petak igrat će finale prije finala. Naime, u četvrtfinalu Lige prvaka odmjerit će snage s Bayernom u Lisabonu. Očekuje se istinski spektakl, a blagi favorit su njemački prvaci.

Ipak, kada u ekipi imate Lea Messija onda niste baš u podređenom položaju. Omaleni Argentinac je protiv Napolija postigao drugi gol i izborio jedanaesterac za treći, kojeg je realizovao Suarez.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fair play ????

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on

Pritom je zadobio udarac od Koulibalyja, zbog kojeg je dosuđen penal kojeg je realizovao Luis Suarez, a trener Setien je rekao:

- Messi će sigurno igrati u četvrtfinalu protiv Bayerna. To je samo jak udarac, ništa više.

Barcelona je u drugom dijelu utamice s Napolijem bila oprezna, zatvorenija, prema naprijed ništa nije napravila, ali je održala prednost 3:1. Mnogi govore kako su naučili nešto na olako primljenim golovima s Romom i Liverpoolom, kad nisu znali sačuvati prednost i ispali su pretprošle i prošle godine.

Tada su igrali otvoreno, a rival ih je "zaskočio". Sad je u poluvremenu kamera uhvatila Messija kako savjetuje i opominje saigrače prije izlaska na teren za drugo dio: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???? QUARTERFINALS! ???? Barça 3-1 Napoli (4-2 agg.) ⚽ Lenglet, Messi, Suárez)

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on

- Oni će izaći snažni. Nemojmo biti šupci. Imamo prednost dva gola, nemojmo biti kreteni, rekao je Messi.

Podržao ga je Luis Suarez, da bi se Argentinac ponovo oglasio: 

- Igrat ćemo mirno. Igrat ćemo mirno i dat ćemo im osam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on

Jordi Alba i Pique su, pak, insistirali da ne vraćaju loptu golmanu... Eto, Barcini igrači sami su među sobom riješili taktiku za nastavak igre. Nisu dali više nijedan gol, ali otišli su dalje. Messi očito vodi 'svlačionicu', on je taj koga slušaju. Što li sprema Bayernu, pitaju se u Španiji...

(Sport.ba)