Danas u Sarajevu održana dva golf turnira

22. 08. 2020 - 23:18 | Ostali sportovi

U organizaciji portala bhgolf.ba i Golf kluba Sarajevo danas su na uređenom terenu sarajevskog golf igrališta odigrana dva turnira, Drugi juniorski turnir i tradicionalni Turnir ruža.

Na drugom juniorskom turniru portala su nastupili polaznici škole Golf kluba Sarajevo, koju je klub ove godine u potpunosti finansirao u dosadašnjem periodu.

Svi učesnici u startu su proglašeni pobjednicima, zbog svog marljivog rada i besprjekornog golferskog ponašanja a najbolje sportske rezultate na današnjem turniru su postigli Ajnur Selmanagić, Dal Smajić i Noa Bilalagić.

Nastupom naših juniora izuzetno je bio zadovoljan i nihov trener PRO-Dejan Šaran, koji im je zajedno s predsjednikom Golf saveza Jasminom Selmanagićem uručio pehare i nagrade.

Na tradicionalnom turniru ruža koji se svake godine održava u čast naših preminulih golfera, nastupilo je 28 takmičara.

Na ovom turniru se za svaki ubačeni birdy (jedan udarac ispod predviđenog broja udaraca) kupuje po jedna ruža koja se u nedelju položi na grob nekog od naših preminulih golfera.

Ove godine ćemo se sjetiti: Benjamina Filipovića, Zije Selmanagića, Midhata Uštovića, Memice Husića ali i onih koji nisu sa nama od 2020 godine Tarika Đenana - Mušića, Veljka Lončara i Ibrahima Mujanovića.

Ove godine ruže za svaki birdy u Sarajevu će biti položene na mezar rano preminulog bivšeg predsjednika Golf kluba Sarajevo Tarika Đenana Mušića.

Najbolje rezultate u kategoriji gospode postigli su Jasmin Selmanagić (4 birdy-a), Kenan Mujanović iz Golf kluba Krivaja Zavidovići s jednim birdy-em i najboljim ličnim rezultatom na sarajevskom igralištu te Gordan Miralem.

Kod dama je očekivano najbolja bila Anita Selmangić ispred Arijane Selmanagić i Mirjane Mirković.

Nadaju se da će iduće godine isti dan na svim golf terenima u Bosni i Hercegovini igrati Turnir Portala - turnir ruža - turnir birdy-a.