MMA

ČUDO U HRVATSKOJ, EVO KAKO JE SRPSKI MMA BORAC DOČEKAN U ZAGREBU Nokautirao domaćeg borca, a njegov gest nakom meča ODUŠEVIO sve!

31. 08. 2020 - 17:41 | Borba >> MMA

Borilački turnir "Armagedon 2", koji je održan u Zagrebu donio je puno zanimljivih okršaja, a na ovoj priredbi svoju petu profesionalnu pobjedu upisao je Srbin Miloš Cvetković.

Momak koji je prije 25 ljeta rođen u Beogradu u četvrtfinalu turnira velter kategorije savladao je ljubimca domaće publike Abrahama Salimona Area, Nigerijca rođenog u Hrvatskoj, tehničkim nokautom u prvoj rundi, čime je pokazao da je jedan od glavnih favorita za osvajanje.

2

FOTO: YOUTUBE/24SATA / SCREENSHOT

Član MMA kluba "Car Dušan Silni" bio je preveliki zalogaj za 20-godišnjaka iz zagrebačkog "ATT" tima, čija je života priča privukla veliku pažnju, a gest srpskog borca nakon borbe, oduševio je regionalne zaljubljenike u ovaj sport.

Naime, popularnog Abija je otac napustio kao šestogodišnjaka, kasnije je i preminuo, a brigu o njemu preuzela je brižna Zejna Herak. U zajedničkom intervjuu koji su dali za tamošnje medije, ova 58-godišnjakinja opisala je svoj prvi susret s borcem, koji se sasvim slučajno desio na pijaci.

- Abija sam upoznala 2005. godine. Na zagrebačkom Hreliću sam prodavala neke sitnice, a isto je radio i muškarac koji je stajao uz mene. Sa sobom je vodio sitnog dječaka, prema kojem je bio prilično grub i tukao ga je, pa sam se sažalila nad djetetom. Muškarac je rekao da se zove Majk i da sutradan mora na put, a ne zna šta će s njim. Djelimično u šali rekla sam da ću ja pričuvati malenog Abija, a iznenadila sam se kad je pristao. Doslovno mi je na Hreliću dao dječaka u ruke i ostavio broj mobilnog, uzeo moj i rekao da će se javiti za koji dan kada se vrati s puta, prisjetila se Zejna u razgovoru za "24sata.hr", koju su kod kuće čekali suprug i tri sina.

Narednih mjeseci ona je saznala da se dječak ne zove Majk, nego Abi, te je stupila u kontakt s njegovim ocem, koji ga je posjećivao. On je želio da se u njenu korist odrekne dječaka.

Za tužnu priču ovog momka čuo je i srpski borac, koji je pokazao veliko poštovanje prema protivniku, te sličnom pričom iz svoje porodice koju je podijelio s publikom, dobio snažne ovacije, kojima je ispraćen iz oktagona dvorane u hrvatskoj prijestonici.

- Hoću da se zahvalim ovom momku što je ušao kao zamjena za zamjenu i bio spreman da se bori protiv puno iskusnijih boraca. Hoću još nešto da kažem, moja baka je odrasla kao siroče, zbog toga je moju majku i tetku podržala. Majka i tetka su hranitelji i kroz našu kuću je prošlo mnogo djece. Drago mi je i čast mi je što sam s ovim čovjekom dijelio oktogon, rekao je Cvetković nakon borbe.

Snimak borbe i Miloševu izjavu možete pogledati ovdje:

Inače, Milošu je četvrta pobjeda u karijeri, iz isto toliko borbi donijela plasman u polufinale, a ovaj momak jedan je od najtalentovanijih u ovom sportu, koje Srbija uopće ima.