Nakon što je odbio BiH, za njega počinje pakao: Sve mu je krenulo nizbrdo, a to si i zaslužio!

12. 09. 2020 - 12:50 | Drugi pišu >> Fudbal

Jozo Šimunović, doskorašnji stoper škotskog Celtica, odbio je nastupati za fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Šimunović je to napravio iako je 2017. godine dobio pozitivan odgovor iz FIFA-e na zahtjev o promjeni sportskog državljanstva.

Stoper koji je u redove škotskog prvaka Celtica prešao 2015. godine iz zagrebačkog Dinama, ranije je nastupao za Hrvatsku, 2017. godine, pojavio se na okupljanju Zmajeva pred kvalifikacione mečeve protiv Kipra i Gibraltara, ali nije debitovao za naš tim.

jozo-simunovic-810x540

Već tada bilo je jasno da nešto ne štima, a definitivna potvrda da ne želi igrati za BiH stigla je pred prijateljske mečeve protiv Bugarske i Senegala, kada je tadašnjem selektoru Robertu Prosinečkom rekao NE.

U tek završenoj sezoni Šimunović nije pružao dobre partije ni u dresu Celtica, te je stoga često bio na tapetu navijača škotskog velikana, koji, komentarišući igre svoga kluba najveće zamjerke imaju na nastupe nesuđenog Zmaja.

skysports-jozo-simunovic-celtic-player-4004565

Njihove nade da će stoper već u ljetnom prijelaznom roku napustiti Glasgow obistinile su se pošto je Celtic potvrdio kako Šimunović napušta klub.

On je imao opciju u ugovoru prema kojoj su ga mogli produžiti na još godinu dana, ali Celtic je odlučio kako neće iskoristiti tu opciju.

unnamed

Osim toga, pravi i istinski navijači, kakvi su definitivno legendarni navijači Celtica, ne vole igrače poput Šimunovića, koji igraju za novac i interes, a ne iz ljubavi.

Jozo je inače još od 1. jula bez kluba...