SJAJNI IGRAČ PICK SZEGEDA

HRVATI STRAHUJU PRED SP Luka Stepančić operisan, slijedi duža pauza

12. 09. 2020 - 14:50 | Ostali sportovi

Prava sezona još nije ni počela, a neki igrači već su završili na listi ozlijeđenih za duže vrijeme. Tako je hrvatski rukometni reprezentativac i član MOL-Pick Szegeda Luka Stepančić morao operirati gležanj.

Riječ je o ozljedi koja je Luku Stepančića mučila već duže vrijeme. Tijekom korona predaha u lipnju ove godine on je imao preglede, pa i magnetsku rezonanciju, tijekom kojih se nije vidjela nikakva ozljeda. Ali kako bol nije prestajala, Luka Stepančić je u Mađarskoj početkom tjedna napravio nove pretrage koje su otkrile da mora na operaciju.

Šivanje ligamenata desne noge uspješno je obavljeno tijekom prošlog dana i Luku Stepančića sada čeka oporavak. Liječnici procjenjuju da će on trajati oko tri mjeseca, a to znači gotovo do pred sam početak priprema za Svjetsko prvenstvo u Egiptu koje počinje 13. siječnja 2021. godine.

Inače, MOL-Pick Szegedu to je druga ozljeda u posljednjih 20 dana. Nedavno su ostali bez Islanđanina Stefana Sigutmannssona, lijevog krila umjesto kojega je u posljednji trenutak doveden iskusni Slovak Martin Stranovsky, donedavni član Tatran Prešova. Na poziciji desnog vanjskog osim Luke Stepančića, trener mađarskog doprvaka Juan Carlos Pastor ima još češkog internacionalca Stanislava Kašpareka.