HNL

Sastavi za veliki derbi: Mamić kreće bez Gojaka, Petkovića i Majera, Vukas s onim što ima

12. 09. 2020 - 15:10 | Drugi pišu >> Fudbal

Prva HNL jedna je od liga koja nije puno izgubila zabranom navijača na stadionima, jer ih ionako nije bilo puno, ali zbog ove situacije najviše će patiti Vječni derbi. Ogled Hajduka i Dinama na Poljudu ima rijetko tužan uvod, jer nakon dugo vremena derbi neće paralizirati Split. Nema gužvanja za ulaznice, nema „turista iz ostatka Dalmacije po gradu“, a neće biti ni sjajne navijačke kulise za koju se na derbijima poslovično pobrinu Torcida i Boysi.

Ovaj put u fokusu će biti nogomet, a kako je ulog mogući proboj na vodeće mjesto Prve HNL, za očekivati je kreševo na travnjaku, 50-ak perkršaja, nekoliko žutih, možda koji crveni i na koncu složnu ocjenu trenera kako derbi baš takav mora biti.

A treneri u ovaj susret slično raspoloženi jer ih obojicu očekuju europska iskušenja preko tjedna. Hajduk će poslije derbija na noge Renovi, a Dinamo Ferencvarošu, no kako Modri imaju nešto širi kadar, Zoran Mamić nešto mirnije spavao od Harija Vukasa, piše Germanijak.

Kako su Modri gosti, red je započeti s njima, Mamić će tako rotirati pojedine igrače pa bi danas u Splitu od prve minute trebao startati Mario Gavranović ispred Brune Petkovića, koji na reprezentativnoj pauzi nije bio potpuno fit, ali za očekivati je kako će napadač hrvatske reprezentacije startati od prve protiv Mađara u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Također, u udarnu momčad Plavih trebao bi uskočiti Kristijan Jakić, kojemu će ovo biti službeni debi po dolasku iz Lokomotive, a on bi trebao uskočiti ispred Lovre Majera, koji je bio jako dobar ove sezone, ali će ga Mamić vjerojatno sačuvati za Europu, jer je imao naporan tjedan u reprezentaciji do 21 godine. Jakić bi uz Ademija trebao očvrsnuti Modri blok na Poljudu...

Hajdukovci pak nemaju toliko opcija, nagađa se kako će Vukas i društvo dati priliku Nejašmiću od prve minute, umjesto ga uvoditi u nastavku kao dosad, jer im treba više trke u sredini za dinamovce koji su jedna od fizički najmoćnijih družina u zemlji, ali svakako najviše će im nedostajati kartonirani Jairo. Neće biti ni ozlijeđenih Radića, Čuića, Teklića, Simića te novopridošlog Atanasova koji riješava papire. Znatno teža situacija, nego u Dinamovu slučaju, kojem nedostaje jedino Dino Perić.

15998948131266