Novak Đoković je diskvalifikovan u osmini finala s US Opena

JOŠ UVIJEK NIJE SVE GOTOVO: Da li je Đoković pred još jednom kaznom US Opena ili će dokazati svoju nevinost?

14. 09. 2020 - 12:50 | Tenis

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković diskvalifikovan je u osmini finala, US Opena, zbog toga što je lopticom udario linijskog sudiju i takvim potezom izazvao brojne reakcije ljubitelja ovog sporta. 

Nole - sudija

(Blic sport)

Svi oni koji vole i prate ovog izvrsnog tenisera nadaju se da je sa sankcijama koje su spremili za Đoleta gotovo, mada možda i nije. 

Naime, 2009. godine Serena Vilijams bila je kažnjena zbog prietnji koje je uputila sudiji zbog kazni u finalu, kojeg je igrala protiv Naomi Osaka, mada ova kazna za Đokovića čini se težom i strožijom, jer Serenina priča se završila isključivo novčanom kaznom.

Pritom, Serena Vilijams je od strane US Opena dobila i uslovnu kaznu koja je glasila "Ako nešto slično ponovi u naredne dvije godine, jednom neće moći da nastupi na njujorškom nadmetanju, a moraće da plati i 175.000 dolara".

Da li će i Đokovića US Open naknadno kazniti - ostaje da se vidi, iako njegovi navijači tvrde da "on sada i te kako ima osnova da tuži US Open", i to posijle "snimka koji je taj grend slem skoro nedelju dana skrivao", a u kojem se, kako ističu, "dokazuje Noletova nevinost u ovom incidentu".