NIJE MOGAO PREŠUTITI: Neymar se oglasio na instagramu 'TAJ TIP JE ISPAO BUDALA'

14. 09. 2020 - 21:58 | Drugi pišu >> Fudbal

U francuskom klasiku Pari Sen Žermen je izgubio kod kuće od Olimpik Marseja, a utakmicu su obilježili brojni incidenti. A Nejmar je bio u njihovom središtu.

Brazilski as je nekoliko puta bio zaustavljen grubim prekršajima, u jednom trenutku se posvađao sa defanzivcem Olimpik Marseja i optužio ga da je zvao "crnim majmunom", a na kraju je i isključen, jer je pokušao da se potuče.

Dan kasnije, Nejmar je na društvenoj mreži Instagram ostavio dugačku poruku i objasnio svoju reakciju i svoj stav o rasizmu.

"Mi koji smo uključeni u zabavu trebalo bi da razmišljamo. Akcija vodi do reakcije i tako smo došli tamo gdje jesmo. Prihvatam svoju kaznu, jer je trebalo da pratim put čistog fudbala. Nadam se, sa druge strane, da će onaj ko me je vrijeđao takođe biti kažnjen"

"Rasizam postoji, ali trebalo bi da ga zaustavimo. Gotovo s tim. Dosta je!", naglasio je fudbaler.

nejmar-neymar

"Taj tip je ispao budala. I ja sam se ponio kao budala, što sam dopustio sebi da budem uvučen u sve to. I dalje imam privilegiju da danas držim glavu podignutom, ali svi bi trebalo da razmislimo da nisu svi bijelci i crnci u istim uslovima. Šteta iz tih sukoba može da bude katastrofalna, za obje strane. Bez obzira na to da li ste bijeli ili crni. Ne želim da brkam teme, mi ne biramo boju kože, pred bogom smo svi jednaki".


"Juče sam se izgubio u utakmici i falilo mi je mudrosti... Naša je obaveza da širimo anti-rasistički pokret, da bi oni manje privilegovani mogli da prirodno shvate svoje pravo da se brane. Ponovo ćemo se sresti i biće na moj način, igrajući fudbal... Ostanimo u miru. Znaš šta si rekao, ja znam šta sam uradio. Ovom svijetu je potrebno više ljubavi".

Nejmar se nekolliko puta osvrnuo ka jučerašnjoj utakmici i istakao da sudija Žerom Brisar nije htio da pomogne ni njemu, ni njegovom timu.

"Juče sam bio revoltiran, bio sam kažnjen crvenim kartonom jer sam htio da udarim nekoga ko me je uvrijedio. Pomislio sam da ne mogu da napustim teren bez da uradim nešto jer sam shvatio da onaj ko je bio zadužen za to neće da uradi ništa...".

"U našem sportu, agresija, uvrede i psovke su dio igre. Ne možete dopustiti sebi afekat. Djelimično razumijem tog čovjeka, jer je sve to dio igre. Ali rasizam i netolerancija su neprihvatljivi".


"Ja sam crnac, sin sam crnca, a i unuk i praunuk. Ponosam sam na to i ne vidim sebe drugačijeg od bilo koga. Juče sam htio da oni koji su bili zaduženi za to zauzmu neutralan stav i da shvate da više nema prostora za predrasude"

"Dok razmišljam o tome šta se dogodilo, rastužuje me osjećaj bijesa... Da li je trebalo da sve to ignorišem? Još ne znam... Danas hladne glave mogu da kažem da je trebalo, ali sa saigračima sam tražio pomoć od sudije, ali nas je ignorisao. U tome je stvar!", poruka je najboljeg igrača Pari Sen Žermena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mais Amor ao Mundo! More love to the World! #noracism #saynotoracism #racismoaquinão

A post shared by ene10ta Érre ???????? ???? neymarjr (@neymarjr) on