U REALU TO NE MOGU DA OPROSTE! Vozio je automobil koji BALKANCI OBOŽAVAJU, SVI SU GA ISMIJAVALI, pobjegao je poslije šest mjeseci

16. 09. 2020 - 06:53 | Fudbal
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Real Madrid važi za najuspješniji fudbalski klub svih vremena, posebna čast igračima je kada obuku "kraljevsko bijelo", ali da budemo iskreni bilo je tamo i mnogo zalutalih...

Uvijek su interesantne liste na kojima se spominju najgori igrači koji su igrali za Real Madrid, poput Žilijena Fobera ili Elvira Baljića, a da li ste čuli za Manuela Kanabala koji je kratko bio na "Bernabeuu", dovoljno da ga fanatici zapamte, nedovoljno i neutralni navijači?

screenshot-2

Kanabal je bio akvizicija Real Madrida u ljeto 1997. godine, dok je još Fabio Kapelo bio "u ljubavi" sa predsjedniko Lorenzom Sanzom, a plaćen je tada velikih 4,8 miliona eura, prenosi "mondo.rs".
Upravo ga je Kapelo tražio, govorio je da će biti "jedna od zvijezda gdje god da igra", ali je kontroverzni Italijan napustio Madrid i prije početka nove sezone. Posvađao se sa rukovodstvom, na klupu je sjeo čuveni Jup Hajnkes, pa nije želio da ima posla sa igračima koje su drugi doveli.

Kanabal je stigao kao solidan fudbaler u Real Madrid, nikada nije odigrao niti minut u Primeri, ali je imao statistiku iz Meride i Pontevedre koju bi mogli poželjeli.

Toliko su u Real Madirdu bili uvjereni da će Kanabal biti pogodak da su stavili u njegov ugovor otkupnu klauzulu na 50 miliona eura, a pogađate ona nikada nije aktivirana, pošto je Kanabal vrlo brzo završio na pozajmicu u Valjadolidu, potom i drugim španskim klubovima.

Ipak, događaje iz svlačionice Real Madrida, u kojoj je bio vrlo kratko, neće zaboraviti dok je živ.

VIsoki i snažni napadač (1.95m) prošao je kroz pravu noćnu moru u Real Madridu pošto su saigrači bili izuzetno pokvareni. Bile su to zvijezde s kojima nije mogao bilo ko da sjedi, pa su čak Kanabala zadirkivali jer je vozio Folksvagen Golf!

- Moji saigrači u Realu su me stalno ismijavali jer sam na treninge dolazio Golfom. Kupio sam ga dok sam igrao za Meridu i vozio sam ga nekoliko godina - rekao je Kanabal.

- Oni su dolazili Ferarijima i sličnim luksuznim automobilima...

Nema potrebe naglašavati koliko je to ubilo samopouzdanje kod Kanabala kome je svaki odlazak na trening predstavljao problem, nije se osjećao lagodno u ta dva-tri sata među superstarovima, pa je brzo otišao iz Real Madrida.

Poušavao je Hajnkes da zatraži strpljenje kod navijača, međutim nije mu dao šansu i Kanabal je na zimu otišao na pozajmicu u Valjadolid, potom je postao igrač Raja, Malage i Pontevedre, a karijeru je zbog problema sa leđima završio već 2005. godine kada je tek zagazio u četvrtu deceniju. Ko zna šta bi bilo sa njim da Kapelo nije napustio "Bernabeu", da li bi tada drugi smjeli da ga ismijavaju?

Podsjetimo, tada su sa njim svlačionicu dijelili Raul, Sedorf, Guti, Redondo, Sančis, Jero, Karlos, Karembe, Mijatović i Šuker, a zanimljivo je da je Kanabal koštao više od Hrvata!

Sport.ba/Blic