Partizan u neviđenoj drami SRUŠIO BUNKER i plasirao se u treće kolo za Ligu Evrope

17. 09. 2020 - 21:41 | Drugi pišu >> Fudbal

Partizan se plasirao u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pobjedom nad Sfintulom sa 1:0 (0:0) u drami zbog koje je mnogim navijačima zastala knedla u grlu.

Dugo je navijačima prolazilo kroz glavu šta bi moglo da se desi u Moldaviji. Meč je trajao predugo za svačiji ukus prije svega zbog izležavanja domaćih fudbalera, koji su igrali gotovo savršeni bunker. Kažemo gotovo savršeni jer je on pukao u 103. minutu kada je Lutovac srušen u kaznenom prostoru, a sudija Juri Frišer nije imao dilemu.


Gledali smo jako neuobičajen meč u Moldaviji. Nije bilo čudno što je Partizan tokom čitavog meča imao potpunu incijativu, nije bilo čudno što Sfintul praktično nije izašao iz sopstvenog kaznenog prostora, ali jeste što crno-beli nikako nisu uspjevali da otključaju moldavski sef.

Kako je tekao meč tako je Aleksandar Stanojević bio glasniji, igrači Partizana nervozniji, a domaćin, pa, recimo - bezobrazniji jer nisu razmišljali o fer-pleju, a u nekoliko navrata su se po par minuta valjali po terenu.

Drugo poluvreme donijelo je bržu igru Partizana, ali Suma nije uspijevao da sprovede te lopte u mrežu. U 66. minutu je Stevanović ustupio mjesto Lazaru Markoviću, koji je imao jednu šansu kada je šutirao tačno u golmana domaćina.

Crno-beli su imali inicijativu i u drugom dijelu, ali nikako nisu uspevali da bukiraju megdan sa Šarloa u trećem kolu. Prosto Moldavci su odugovlačili, a Parni valjak je previše komplikovao. Najbolje se to vidjeli u situaciji kada je u šansi bio Matić. Nakon nekoliko dodira više sa loptom čak je i Stanojević uzviknuo "Šta dribla?! Šta će mu pet dodira?".

Partizan je kampovao gotovo čitav meč u kaznenom prostoru rivala, ali mu to nije omogućilo gol.

Zbog toga smo danas gledali produžetke.