PARTIZANOV JUNAK: Ušao kao rezerva, nad njim je napravljen PENAL i ima poruku za grobare

17. 09. 2020 - 23:58 | Drugi pišu >> Fudbal

Partizan je uz dosta muke uspio da pobijedi večeras Sfintul u Moldaviji minimalnim rezultatom 0:1 i to golom Bibrasa Natha iz penala u prvom produžetku meča.

Imao je Partizan apsolutnu inicijativu, imao je pregršt šansi (28:2 udarca na gol), ali su mreže mirovale uprkos svemu i na produžetke se otišlo rezultatom 0:0. 

Partizan je konačno uspio da probije bedem Moldavaca u prvom produžetku u 104. minutu iz penala koji je majstorski izveo Bibras Natho. Prethodno je u šesnaestercu Sfintula pao rezervista Aleksandar Lutovac nad kojim je načinjen penal.

Lutovac je nakon utakmice poručio da je zadovoljan prolazom u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, kao i činjenicom da crno-beli nisu paničili iako lopta nije htela u mrežu.

- Krajnje je vrijeme bilo da naučimo da se svaka utakmica igra do posljednjeg sudijskog zvižduka i da možemo da pobedimo bukvalno u posljednjim sekundama. Mislim da smo ranije dosta srljali ako nemamo rezultat. Drago mi je da smo danas bili strpljavi, čekali čak i produžetke, nismo gubili nadu i sačekali smo svoju priliku. Po meni je ovo možda i najslađa pobjeda kada se ovako trijumfuje. Igrao sam na krilu, ne na beku. Ni ne sjećam se kada sam posljednji put igrao na svojoj krilnoj poziciji. Drago mi je zbog toga, a gde god igrao ja ću se truditi da pobjeđujemo - započeo je Lutovac i dodao da je njegov saigrač Umar Sadik imao lošije veče, ali da je zato tu tim da sve to nadomesti: