SVIJET U ŠOKU Čuveni Claudio Caniggia SKROZ PROPAO: Kad vidite kako izgleda ZAPREPASTIT ĆETE SE

18. 09. 2020 - 08:19 | Druga strana sporta

Claudio Caniggia bio je jedan od onih fudbalera koji su sa loptom mogli sve, ali ga je način života odveo na stranputicu. 

Bio je član čuvene argentinske reprezentacije, harao planetom u tandemu sa Diegom Maradonom, dao gol Brazilu na Mundijalu, za izbacivanje najvećeg rivala sa Svjetskog prvenstva 1990. godine u Italiji kada su ” gaučosi” stigli do finala.

Međutim, već tada Caniggia je svjetsku slavu i novac koji je uz to išao riješio da koristi i za opijate.

Važio je i za velikog zavodnika, žene su ludjele za njim zbog njegove duge kose koju nije htio da ošiša po cijenu nepozivanja u državni tim od strane Daniela Passarelle na Mundijalu u Americi.

Nekoliko puta je imao problema sa vlastima zbog kokaina, a kada mu je karijera krenula nizbrdo, na ovim prostorima je, baš zbog narkotika, dobio nadimak “Kokaniđa”.

Urbana legenda je i njegova čuvena izjava:

“Ako je kokain droga, ja sam narkoman”

Činilo se da će ovaj 53-godišnjak pronaći svoj mir uz suprugu s kojom je dobio troje djece, ali njegov temperament se nije slagao s takvim scenarijem.

U jesen 2019. se, poslije dugog braka, razveo od Mariane Nannis i to maltene čim je upoznao 26-godišnju manekenku Sofiju Bonelli.

Njih dvoje su se vjenčali u meksičkom Tulumu, ali kod Caniggije tulum se nastavio i u ovoj godini.

Naime, nekada čuveni as očigledno ne uspjeva da se izbori sa pomenutom zavisnošću, pa otuda i ova fotografija koja je mnoge ljubitelje fudbala šokirala:

Na njoj se Caniggia vidi u zagrljaju svoje druge supruge, i to u prilično oronulom stanju.

Claudio Caniggia je 50 puta igrao za Argentinu, a kao ofanzivni vezni, nekada i krilni napadač, dao 16 golova.

U “Maradoninoj generaciji” osvojio je Copa America, Kup konfederacija i igrao u finalu Mundijala pomenute 1990. Ipak, umjesto samo kao majstora fudbala, mnogi će ga pamtiti i po karijeri koja je krenula stranputicama, iako je mogla da ga vodi ka zvijezdama.