DA IH JE UVEO U LIGU ŠAMPIONA NE BI SE TOLIKO RADOVALI Navijači slave odlazak Bejla

21. 09. 2020 - 14:05 | Fudbal

Geret Bejl je postigao više golova od Ronalda Nazarija de Lime (105), asistirao je više puta od Dejvida Bekama (68), i podigao je više trofeja od Zinedina Zidana (13) u dresu Real Madrida, ali navijači su jedva čekali da mu vide leđa.

Povratkom u Totenhem, Bejl je čini se i zvanično završio sedmogodišnju epizodu u prestonici Španije, s tim, što je posljednje dvije sezone završio u (ne)milosti Zinedina Zidana, kao epizodista koji je sjedio uglavnom na tribinama i zarađivao oko 15 miliona eura po sezoni.

geret-bejl-620x350

- Drago mi je da sam se vratio tamo gdje sam stvorio ime. Uvijek sam mislio o povratku, gladan sam i motivisan i ne mogu da dočekam da istrčim na teren. Želim da spremim, i nadam se da ću uspeti da podignem ekipu na nivo da osvajamo trofeje - bile su prve riječi Bejla kao novog-starog igrača londonskih "pevaca".

Međutim, sa pravom se mnogi pitaju kako je uopšte došlo do toga da čovjek koji je imao udjela pa bar koliko i Kristijano Ronaldo ili Serhio Ramos u osvajanju brojnih trofeja sada postane "persona non grata" na "Santijago Bernabeu".

Krivica leži na obhe strane, kako to obično biva, a korjen problema izgleda leži u Zidanu koji ni u prvom mandatu "nije mirisao" Bejla, ali trofeji, golovi i asistencije su ipak bili uporište igrača koji je 2013. u Real stigao za 103 miliona eura.

Naravno, ni temperamentni Britanac nije bio cvjećka. Španski mediji govore da nije imao prijatelja u svlačionici, a čak je i Tibo Kurtoa jednom prilikom govorio o Bejlovom "eskiviranju" timske večere, kada je za razlog neodlaska naveo želju da zaspi do 11. 

Koliko su odnosi bili narušeni govori i anegdota da su saigrači Velšanina interno zvali "golfer". Naravno, tu je je i čuveni incident sa zastavom, na kojoj je pisalo "Vels, Golf, Madrid. Tim redom" pored koje se Bejl sa širokim osmjehom slikao.

Ni "kraljevski" klub se nije ponio u tom maniru posljednjih godina, a prilikom rastanka upriličeno je saopštenje od samo 44 riječi. Sujetni Britanci nisu mogli da ostanu imuni na takav potez, pa su izračunali da je svaka riječ tog šturog saopštenja vrijedna 3,38 trofeja koliko su ih osvojili sa Bejlom.

- Šta je sve Bejl uradio za Real Madrid... Gol protiv Atletiko Madrida, dva gola protiv Liverpula i direktan uticaj na osvajanje trofeja Lige šampiona, čovjek je zaslužio statuu ispred stadiona - najbolje je oslikao Bejla u Madridu, Andres Tauzend.

Sport.ba/Alo