Legendarni Il Dottore još ne razmišlja o povlačenju: Na stazi je 20 godina, ali s istim žarom najavljuje jurnjavu na dva točka

27. 09. 2020 - 14:08 | Autosvijet
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Jedan od najboljih motociklista svih vremena, legendarni Valentino Rossi (41) potpisao je novi, jednogodišnji ugovor s ekipom Petronas Yamaha s kojom će se i sljedeće godine takmičiti za naslov svjetskog MotoGP prvaka

Valentino Rossi i Yamaha Petronas potpisali su jednogodišnji ugovor uz opciju produženja za još jednu godinu, a ova će vijest razveseliti sve ljubitelje MotoGP-a.
 
‘OK, službeno je, oprostite što ste čekali. Potvrđujemo da nam se pridružuje Valentino Rossi’, naveli su iz Yamaha Petronas tima, dok je Rossi istaknuo:

‘Puno sam razmišljao prije nego li sam donio ovu odluku jer izazov je sve teži. Da biste bili u vrhu MotoGP-a morate puno raditi, trenirati svaki dan i voditi život kao sportista. Mislim da sam spreman na sve to, još uvijek volim i želim voziti.’

Podsjetimo, Rossi je osvojio devet naslova svjetskog prvaka od čega sedam u MotoGP klasi u kojoj je ostvario 89 pobjeda, a 199 puta je stajao na pobjedničkom postolju. Profesionalac je od 2000. godine, ukupno je do sada vozio 349 utrka u MotoGP konkurenciji te još 60 u kategorijama do 125 i 250 kubika.

U Yamahinom saopštenju je navedeno da će sedmerostruki svjetski prvak imati punu fabričku podršku u njihovoj pridruženoj ekipi.

Nedvojbeno jedan od najvećih motociklista svih vremena je u najjačem razredu ostvario 89 pobjeda i 199 puta stajao na pobjedničkom postolju. Posljednju pobjedu ostvario je 2017. na Velikoj nagradi Nizozemske, a na postelje se popeo u ovoj sezoni jednom, kad je bio treći na Velikoj nagradi Andaluzije.