IZNENADIO JE SVE U RINGU, A SADA SE JAVIO IZ BOLNICE: Pokazao je kako mu lice izgleda nakon teške borbe

08. 10. 2020 - 17:13 | Borba >> Boks

Hrvatski boksač Marko Čalić (33) nije prošlog vikenda uspio osvojiti WBA internacionalni pojas u poluteškoj kategoriji nakon što je u engleskom Milton Keynesu u glavnoj borbi večeri izgubio od branitelja naslova Joshue Buatsija (27) prekidom u sedmoj rundi.

Bila je to 12. borba u Čalićevoj profesionalnoj karijeri, te prvi poraz, dok je Buatsi upisao 13 pobjeda u 13 borbi pri čemu je 10 ostvario nokautom ili tehničkim nokautom.

Puljanin se pokazao kao tvrd orah i hrabar borac. Tijekom borbe zadao je suparniku niz dobrih udaraca, čak mu je u trećoj rundi serijom udaraca ‘zatvorio’ lijevo oko, međutim nije izdržao do kraja. U sedmoj rundi je primio seriju neugodnih udaraca nakon čega mu je sudac brojao. Borba je nastavljena no ubrzo je iz Čalićevog kuta podignut bijeli ručnik i meč je prekinut.

Čalić se danas javio iz riječke bolnice u kojoj je bio na operaciji oka, no poručio je da je sve u redu te da se uskoro vraća treninzima.


Inače, za Čalića je ova borba mogla biti velika prekretnica u karijeri i lansirati ga u borbu za svjetsku titulu. Buatsi ga je pohvalio nakon borbe i rekao da ga nitko nije tako ozlijedio kao Hrvat.