Luis Hamilton izjednačio je rekord legendarnog Mihaela Šumahera po broju pobeda u Formuli 1

Luis Hamilton će ovo pamtiti dok je živ, dobio poruku PORODICE slavnog Njemca! VELIKI SU ŠUMAHERI!

12. 10. 2020 - 14:43 | Autosvijet

Luis Hamilton izjednačio je rekord legendarnog Mihaela Šumahera po broju pobeda u Formuli 1

Britanac se i sam svrstao među legende nedeljnim trijumfom na Ninrburgringu čime je stigao slavnog Šumija i sada obojica imajo po 91 pobjedu u karijeri.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da nije mogao ni da zamisli da će oboriti rekord Mihaela Šumahera od 91 pobede u Formuli 1.

Odmah poslije trke Luisu Hamiltonu je Mik Šumaher, sin legendarnog vozača, poklonio kacigu koju je Mihael nosio tokom 2012. godine, njegove posljednje sezone u Formuli 1.

"Čestitam. Ovo je od svih nas" rekao je Mik posle trke Luisu.

Hamilton je bio iskreno iznenađen.

"Ne znam šta da kažem. Kada odrastate gledajući nekoga, uglavnom ga idealizujete u smislu kvaliteta kakav je vozač, ali i onoga šta je u stanju da radi u kontinuitetu, iz trke u trku, iz nedelje u nedelju, iz godine u godinu," rekao je Hamilton, prenijeli su britanski mediji.

"Igrao sam video igru Gran pri 2 i ja sam u toj igri bio Mihael, a vidjevši njegovu dugu dominaciju, mislim da niko, a posebno ja, nismo mogli da zamislimo da ću biti blizu Mihaela u pogledu rekorda. Ovo je izuzetna čast i trebaće mi malo vremena da se na to naviknem," dodao je britanski vozač.

(Sport.ba/Blic)