Premijer liga Bosne i Hercegovine

Da li će Sarajevo danas protiv Širokog uzeti šestu uzastopnu pobjedu?

17. 10. 2020 - 09:42 | Fudbal

Danas s tri utakmice na rasporedu nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine. Meč 11. kola koji će za sve izgleda biti zanimljiviji igrati će se na stadionu "Asim Ferhatović Hase", meč između sarajeva i Širokog  Brijega.

Bordo tim je lider na tabeli, što i ne čudi budući da igraju sjajno u posljednje vrijeme. Nanizali su čak pet uzastopnih ligaških pobjeda (Radnik, Borac, Olimpik, Sloboda i Zrinjski), a pozitivni niz u svim takmičenjima prekinut je samo porazom od Celtica u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

S druge strane, Široki je na petom mjestu, ali kao i Sarajevo ima dvije utakmice manje. I hercegovački klub utakmicu dočekuje u odličnom raspoloženju nakon dvije vezane pobjede protiv Mladosti i Krupe te znaju da dobrim rezultatima mogu izbiti na sami vrh.

Tradicija utakmica ova dva rivala na Koševu je apsolutno na strani Sarajeva. Široki je posljednji put u gostima savladao Bordo tim 2017. godine u Kupu BiH, a od tada je Sarajevo zabilježilo pet pobjeda i remi. Posljednji međusobni duel igrali su krajem prošle godine, a on je protekao u znaku Mersudina Ahmetovića koji je upisao hat-trick u pobjedi 3:0.

Željezničar je spletom okolnosti odigrao najmanje utakmica u Premijer ligi BiH, ali drži visoku treću poziciju. Priliku da se izjednači s drugoplasiranim Borcem ima danas na gostovanju kod Olimpika. Ekipa Amara Osima igra promjenjivo u posljednje vrijeme, a nakon pobjede nad Tuzla Cityjem želja Plavih je da spoje dva dobra rezultata nakon dugo vremena.

Olimpik je u velikoj krizi, imaju četiri uzastopna poraza i pobjeda je u ovom meču, kao i svakom narednom, imperativ ukoliko žele opstanak u društvu najboljih.

Derbi začelja igrat će danas Krupa i Mladost. Ekipa iz Doboja kod Kaknja nalazi se na 10. mjestu, odnosno jednoj poziciji iznad Krupe i opasne zone, a ekipe dijele svega tri boda. Sasvim je jasno šta bodovi iz ovog meča donose i jednoj i drugoj ekipi.

Parovi:

Krupa - Mladost (15:00)
Olimpik - Željezničar (15:00, Moja TV)
Sarajevo - Široki Brijeg (19:05, Arena Sport)

Tabela:

https://www.sofascore.com/hr/turnir/nogomet/bosnia-herzegovina/premijer-liga/222

(Sport.ba/Klix.ba)