Bivši igrač Liverpoola: Namjerno sam ozlijedio prijatelja samo da bih..

17. 10. 2020 - 23:55 | Fudbal

Tom Brewitt (23) šokirao je Englesku priznanjem da je na treningu namjerno ozlijedio svog prijatelja i suigrača Dana Clearyja kako bi izborio mjesto u prvoj momčadi.

Bilo je to u sezoni 2015./16., a u to vrijeme Liverpool je imao dosta problema u obrani. Zbog ozljeda su izvan stroja bili Mamadou Sakho, Kolo Toure i Martin Škrtel, a Redse je čekao dvoboj u FA kupu protiv Exeter Cityja.

screenshot-19

Jürgen Klopp je morao uzeti nekog iz omladinske momčadi kako bi uopće imao nekog na dispoziciji u obrani. U jednom podcastu Brewitt je ispričao događaj otprije četiri godine koji je zaprepastio englesku nogometnu javnost.

''Klopp je znao da smo u problemu u obrani te je odlučio s posudbe vratiti Thiaga Illorija. To Dan i ja nismo znali sve do kraja siječnja pa je bilo očito kako obojica konkuriramo za istu poziciju'', rekao je Brewitt pa je nastavio:

''Bili smo prijatelji, ali sam odlučio prekinuti naš odnos. Bilo je ili on ili ja pa sam ga odlučio ozlijediti na treningu kako bih ja dobio mjesto u momčadi. Nisam ga želio teško ozlijediti, ali pokušavao sam ga dovoljno onesposobiti da mi ne stoji na putu. Nisam ponosan na to, ali nije me bilo sram u tom trenutku.''

Cleary je završio na štakama na dva tjedna, ali Brewitt nije zaigrao protiv Exetera. Nekoliko dana prije utakmice je ozlijedio oko. Nikad nije zaigrao za prvu momčad Liverpoola. Prije dvije godine jednu sezonu je odigrao za niželigaški AFC Flyde, a prošle sezone postao je član također niželigaša Morecambea.

Sport.ba/Index