SPEKTAKL KOJI JE ČEKALA PLANETA! Nestvarni klinac je u boksu uradio ono što NIKO NIKAD NIJE! /VIDEO/

18. 10. 2020 - 10:47 | Borba

U čuvenom MGM Grand konferens centru u Las Vegasu, održan je najveći boks meč poslije izbijanja pandemije novog korona virusa.

Mladi Teofimo Lopez, koji je briljirao nokautima na startu svoje karijere, objedinio je sve četiri titule u lakoj kategoriji, što se nikada u istoriji boksa nije dogodilo.

A uradio je to ne protiv bilo koga, već protiv dosadašnjeg trostrukog šampiona, Vasilija Lomačenka, kog je jednoglasnom odlukom sudija (116-112, 119-109, 117-111) pobjedio poslije 12 rundi istinskog spektakla.


Lopez je postao "boksersko čudo" razornim udarcima, a priilku da objedini titule u lakoj kategoriji izborio je još prošlog decembra, kada je "raznio" veterana Ričara Komija za dvije runde. Sada je morao da izdrži u ringu svih 12, i to protiv najvećeg boksera u lakoj kategoriji - do ove borbe.

Naime, naspram 23-godišnjeg momka iz Bruklina, koji je u Rio de Žaneiru nastupao za Honduras iz kog su mu roditelji koji su se iselili u SAD, bio je iskusni Lomačenko iz Ukrajine, kog mnogi stručnjaci smatraju najkompletnijim i najizdržljivijim bokserom u pomenutoj kategoriji.

Vasilij Lomačenko je dvostruki olimpijski šampion, dosadašnji vlasnik šampionskih pojaseva u VBA i VBO konkurenciji, a iako je već "zagazio" u četvrtu deceniju (ima 32 godine), i dalje je strah i trepet za sve rivale. Uostalom, u amaterskoj kategoriji je dobio 396 od 397 borbi. U profesionalnoj konkurenciji imao je do ovog finala učinak 14-1 (deset nokauta), a mladi izazivač 15-0 (12 nokauta).

Spektakl je počeo inicijativom Lopeza, koji je sve do polovine borbe imao nedvosmislenu prednost. Međutim, u finišu je Lomačenko kidisao ka pobijedi, bio agilniji i ofanzivniji, ali - prekasno. I nedovoljno.


Poslije odluka sudija, mladi Teofimo Lopez je skakao od sreće, pravio salto unazad u ringu, a okićen šampionskim pojasevima u šali je poručio, "pecnuvši" poraženog:

"Najveći izazov ove noći? Nošenje sva četiri ovolika pojasa".