ALVARO MORATA JE RONALDO KAD NEMA RONALDA Španac donio pobjedu Juventusu

21. 10. 2020 - 08:02 | Fudbal

Odigrane prve dvije utakmice nove sezone Lige šampiona, a pobjede su upisali gosti - Juventus i Klub Briž.

"Stara dama" je u Ukrajini savladala Dinamo Kijev rezultatom 2:0, dok je belgijski tim u Rusiji bio bolji od Zenita i pobijedio sa 2:1.

screenshot-37

Na listi strijelaca se već posle jedne utakmice izdvojio Alvaro Morata koji je bio dvostruki strijelac za klub iz Torina.

Dinamo je izdržao prvo poluvreme bez primlejnog gola, a imao je i prilike. To im nije pošlo za rukom u nastavku pošto je španski napadač na asistenciju Šveđanina makedonskog porijekla Dejana Kuluševskog u 46. minutu pogodio mrežu.

Lučesku je pogriješio što reprezentativca Luksemburga Žersona Rodrigeza nije od starta ubacio da igra, kada je ovaj napadač ušao na pola sata do kraja bio je ubjedljivo najveća prijetnja po odbranu Juventusa a u tom periodu je tim iz Kijeva mogao i do gola.

Pitanje pobjednika je Alvaro Morata riješio u 84. minutu kada ga je Kvadrado majsotrski uposlio, a on drugi put ove večeri matirao Buščana.

I u Sankt Peterburgu su se najzanimljivije stvari dešavale tokom drugog poluvremena a svi strelci bili su igrači Briža.

Denis je najprije donio prednost svom timu, da bi nakon desetak minuta Horvat pogodio svoju mrežu i izjednačio. Pobjedu je De Ketelar doneo pogotkom u trećem minutu nadoknade meča.

Sport.ba/Blic