SVIJET GLEDA I NE VJERUJE! Isplivao privatni snimak poslije nestvarnog kraja karijere UFC legende: HABIB SE VRAĆA?! /VIDEO/

25. 10. 2020 - 15:27 | Borba >> MMA

Habib Nurmagomedov, legenda Ultimejt fajt šampionata, završio je karijeru. Ali, nepuna 24 sata poslije nestvarnog kraja njegove borilačke priče - pojavio se snimak na kome on sam najavljuje mogući povratak u UFC.

Naime, Habiba je u svijet borilačkih vještina uveo otac, nedavno preminuli Abdulmanap, čiji je saradnik Havijer Mendes preuzeo brigu o karijeri sjajnog borca odmah poslije tragičnog događaja koji je uzdrmao porodicu Nurmagomedov u julu ove godine.

I, upravo je Mendes snimio šta mu UFC legenda priča o nastavku karijere nedugo nakon što je Nurmagomedov je u borbi za odbranu UFC trona savladao Džastina Gejdžija, stigavši tako do učinka 29-0 u MMA nastupima, od čega 13-0 u Ultimejt fajt šampionatu.

Naime, Habib Nurmagomedov je odmah poslije borbe Gejdžijem napustio halu, rješivši da poslije onoga što je pričao u oktagonu, a održao je dirljiv govor o kraju karijere, ne priča sa novinarima. Seo je u avion sa ostatkom svog tima i uputio se u domovinu.

Poslije samog izlaska iz dvorane, Mendes ga je upitao šta misli o budućnosti:


"Imamo odličan podmladak, vratićemo se (kao "tim Habib") na vrh vrlo brzo", odgovorio je Nurmagomedov.

"A šta misliš o tome da se ti vratiš (u UFC), kao trener, i radiš zajedno sa mnom?"

"Pomoći ću ti, treneru. Koliko godina ti već pomažem?", upitao je Habib.

khabib

"Mnogo godina!", odgovorio je Havijer Mendes.

Kada će ljubitelji UFC-a ponovo moći da uz oktagon vide 32-godišnjeg borca koji nije izgubio nijedan profesionalni meč, još uvijek nije poznato. Ali, Ultimejt fajt šampionat bez njega svakako neće biti isti bar kada se o onome što se unutar oktagona dešava. Njegovo prisustvo tik uz "mrežu" - svakako će značiti, i borcima kojima bude prenosio znanje, kao što je njemu otac, ali i gledaocima koji vole vrhunska nadmetanja u mješovitim borilačkim