Kažnjen sudac koji je upropastio derbi Milana i Rome

28. 10. 2020 - 20:25 | Drugi pišu >> Fudbal
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Piero Giacomelli i njegov video-pomoćnik uništili su derbi petog kola Serie A između Milana i Rome, koji je u režiji glavnog suca završio 3:3.

Giacomelli je obje momčadi oštetio tako da je u osam minuta dosudio po jedan nepostojeći penal, prvo za Romu, a zatim za Milan. 

Roma je na 2:2 izjednačila u 71. minuti golom Jordana Veretouta iz penala koji je odglumio Pedro nakon što je zapeo za nogu Ismaela Bennacera, a glavni sudac odmah pokazao na jedanaesterac. 

Igrači Milana preklinjali su Giacomellija da konzultira VAR i pregleda snimku, kada se već video-asistent sam nije oglasio da mu ukaže na očitu pogrešku. Međutim, glavni sudac nije ni pomislio revidirati svoju odluku.


Milan treći put do vodstva dolazi također iz penala koji nije ni bio u 79. minuti. Gianluca Mancini je s leđa "srušio" Hakana Calhanoglua, a precizan iz jedanaesterca bio je Zlatan Ibrahimović.

Dva dana kasnije Giacomelli i njegov asistent kažnjeni su suspenzijom za iduća dva gola Serie A. Nakon toga će glavni sudac derbija Milana i Rome iskupljenje tražiti u Serie B. U drugu ligu je degradiran na najmanje mjesec dana.