Legenda NBA lige: Nisam očekivao toliko nereda i haosa u Jordanovom timu

29. 10. 2020 - 12:04 | Košarka

Legendarni košarkaš Detroit Pistonsa Isiah Thomas iznenađen je koliko je problema bilo u šampionskoj ekipi Chicago Bulls predvođenoj Michaelom Jordanom.
 
Thomas je sa pažnjom pogledao dokumentarac ‘Posljednji ples’, posvećen Jordanu i eri franšize iz Ilinoisa, a utisci su mu pomješani.

“Nisam mislio da je u njegovom timu bilo toliko nereda. Jordan se nije slagao sa saigračima ni sa generalnim menadžerom Jerryem Krauseom. Nisam znao da je kod njih bila tako haotična situacija,” izjavio je Thomas koji svaku priliku koristi sa ‘bocne’ Michaela.
 
“Dolazim iz vremena kada su Los Angeles Lakersi, Boston Celticsi i Philadelphia 76ersi bili vrlo izjednačeni. Mi iz našeg tima i dalje imamo grupne razgovore, i dalje vrlo blisko komuniciramo jedni sa drugima. Kad gledam ‘Poslednji ples’, ne vidim tako zbijenu i jaku ekipu poput naše, iako je Chicago mnogo pobjeđivao. Mislio sam da je nevjerovatno, a istovremeno i jedinstveno, šta su sve prevalili preko glave i nastavili da pobjeđuju.”

Thomas je sa čuvenim ‘lošim momcima’ iz Michigana osvojio dva šampionska prstena (1989, 1990), dok je Jordanov Chicago šest puta bio na tronu.