POLITIČARKA PROZVALA HABIBA! On objavio sliku Makrona UNAKAŽENOG lica, a ona ga SUROVO SPUSTILA!

31. 10. 2020 - 20:18 | Druga strana sporta

Habib Nurmagomedov poslao je oštru poruku predsjedniku Francuske Emanuelu Macronu koji je ranije izjavio da se "islam nalazi u krizi". Nije se dugo čekalo da aktuelnom UFC šampionu stigne odgovor, a stigao je bivša ruska predsjednička kandidatkinja Ksenija Sobčak koja je 2018. godina izgubila na izborima od Vladimira Putina:

- Habibe, ti si heroj za mnoge mlade ljude u Rusiji. Nedavno si učinio da mnogi Rusi budu ponosni na svoju zemlju zbog tvoje pobjede. Poštujem tvoju posvećenost vjeri, imaš pravo da vjeruješ i da voliš koga god želiš, ali ne misliš li da bi se tvoji nedavni komentari upućeni francuskom predsjedniku mogli protumačiti kao podsticanje na nasilje nad Makronom? On nikada nije govorio protiv muslimana, on je samo osudio islamski radikalizam i teroriste koji su počinili ubisstva, a to se u Kur'anu smatra dubokim gresima. Zar ne?" napisala je Sobčak i poentirala:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Работа нон-стоп, но я успеваю быть в тренде (спасибо @restore_ru за супер оперативную доставку!). Мой iPhone 12Pro уже четыре дня как радует меня. Делюсь впечатлениями: мегаудобный в руках и в новом тихоокеанском цвете. Все, технообзор закончен :)) И, если вы еще не познакомились с новым поколением, ссылку для вас оставила в сторис - в re:Store покажут, расскажут, научат как надо. Расскажите, вы планируете обновить свой телефон на новый, делаете это ежегодно или реже? #PROудовольствия #12PRO_RESTORE #направахрекламы

A post shared by Ксения Собчак (@xenia_sobchak) on


- Pitam se je li moguće izraziti svoje mišljenje na manje agresivan i prijateljski način. Svi smo ljudi bez obzira na svoju vjeru i kulturu. Nije li moguće živjeti u miru bez obzira na naša uvjerenja i vjeru?

Sve je počelo stravičnim ubistvom gimnazijskog profesora Samjuela Patija kojeg je 18-godišnji musliman čečenskog porijekla dekapitirao nakon što je profesor učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda.

Nakon toga su ubijene tri osobe u Nici, ali nije poznato je li i taj čin povezan s ubistsvom profesora Patija.

- Francuska je pod napadom islamista, ali neće odustati od svojih vrijednosti - rekao je Makron, a prenosi "Index.hr".

Makronove riječi razljutile su Habiba koji je na svom Instagram profilu objavio fotografiju francuskog predsjednika na kojoj se vidi otisak stopala. Sada već bivši (privremeno?) dagestanski borac je uz fotografiju ostavio i poruku.

- Neka ti Svemogući unakazi lice i svima koji, pod sloganom slobode govora, vrijeđaju osjećanja više od jedne i po milijarde muslimanskih vjernika. Nek ih Allah osramoti na ovom svijetu i u budućem. Allah je brz u obračunima, a to ćete vidjeti. Mi smo muslimani, volimo svog proroka Muhameda (nek je mir i Božji blagoslov na njega) više nego svoje majke, očeve, djecu, žene i sve ljude koji su nam bliski srcu. Vjerujte mi, ove provokacije će im se vratiti - napisao je Habib.

On je ostavio i citat iz Kur'ana u kojem stoji:

- One koji Allaha i njegovog proroka budu vrijeđali , Allah će i na ovome i na onome svijetu prokleti i sramnu im patnju pripremiti.