ŠEF INTERA POLUDIO ZBOG SITUACIJE S PERIŠIĆEM: Njegove riječi odjeknule Italijom; ‘Ovo bih rekao i da smo pobijedili’

31. 10. 2020 - 22:43 | Drugi pišu >> Fudbal

Nogometaši Intera u subotu su na svom terenu u nadoknadi izvukli remi 2-2 protiv Parme, a oba gola za Nerazzurre postigli su hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović.

Parma je vodila 2-0, a oba gola zabio je njihov najbolji igrač i bivši napadač Arsenala Gervinho, u 46. i 62. minuti. Preokret je došao ulaskom Brozovića u igru u 59. minuti. Samo pet minuta nakon toga Brozović je s ruba 16-erca zatresao mrežu.

Za konačnih 2-2 pogodio je Perišić u sudačkoj nadoknadi (90+2) i to nakon slobodnog udarca s lijevog boka. Centaršut je izveo Aleksandar Kolarov, a Perišić je glavom pogodio za 2-2.

Nerazzurri nisu bili sretni nakon utakmice ovakvim rezultatom, a nezadovoljstvo jednom sudačkom odlukom izrazio CEO kluba Beppe Marotta. Naime, smatra kako je Inter trebao dobiti penal nakon što je u jednoj situaciji Norbert Balogh srušio Perišića. Iako su svi mislili da će biti kazneni udarac sudac Marco Piccinini samo je odmahnuo rukom. Marotti pak nije jasno zašto nije reagirao VAR.


“To je bio čistio penal. Moram protestirati na tu odluku suca, a ovo je jedini način. Koliko razumijemo da VAR reagira samo na čistim i očiglednim pogreškama, a danas je ovdje bio čist i očigledan penal. Dakle, sudac bi trebao obratiti veću pažnju ili se mora koristiti VAR. Ako se VAR samo djelomično koristi, onda to šteti svima i stvara osjećaj nejednakosti”, poručio je bijesni Marotta u razgovoru za Sky Sport Italia.

“Piccinini nam nije dosudio još jedan čisti penal protiv Beneventa. Nisam ovdje da bih se žalio nego kako bih tražio da se poštuju pravila. Ispravno je pozvati suce da budu pažljiviji jer se trenere i direktore također poziva da se drže pravila. Želim biti jasan i poručiti kako bih ovo rekao i da smo pobijedili. Rezultat mi nije alibi”, poručio je.