Khabib Nurmagomedov ima novi biznis

21. 11. 2020 - 13:01 | Druga strana sporta
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Posljednjih nekoliko dana, predsjednik UFC-a Dana White najžešći je do sada po pitanju izjava o nastavku karijere Khabiba Nurmagomedova.

Nakon što je Khabib javno objavio kako je testiran od strane USADA-e, što bi značilo da njima još nije potvrdio penzionisanje, White je slavodobitno utvrdio kako to znači da se prvak lake kategorije i dalje namjerava boriti.

screenshot-15

Isto tako je još jednom potvrdio da borba između Conora McGregora i Dustina Poiriera neće ni u kom slučaju biti za bilo kakav pojas prvaka.

S druge strane, očito je kako White sa svojim prvakom nije razgovarao, nego samo nagađa prema onome što vidi oko sebe. Još otkako je 24. oktobra, nakon pobjede protiv Justina Gaethjea, izjavio kako mu je to bila posljednja borba, Nurmagomedov niti jednom izjavom nije nagovijestio ništa što bi moglo asocirati na još koji nastup. Jednako tako je nastavio i putem posljednjeg razgovora za RT Sport.

"Možete se boriti do 40. godine, no uvijek treba imati neki cilj. Ja sam svoj cilj ispunio. Slijedom toga, nemam nikakvog interesa nastaviti se takmičiti. Iduće godine ću diplomirati, a onda želim nastaviti obrazovanje, želim napredovati, više vremena posvetiti učenju. Kupio sam ovce, planiram voditi farmu i napredovati na tom polju. Imam mlade bikove, imam krave", rekao je Khabib.

Sport.ba/Oslobođenje