Utakmica kada je Zlatan molio Mourinha da ga izvede iz igre, a on je...

21. 11. 2020 - 13:21 | Fudbal

Zlatan Ibrahimović često govori da je Jose Mourinho jedan od najboljih trenera s kojim je imao priliku sarađivati iako nisu baš uvijek bili u najboljim odnosima.

Mourinho i Ibrahimović su sarađivali u Interu i imali jedan zaista neobičan odnos. Šveđanin je na ljeto 2009. godine odlučio da pređe u Barcelonu i na kraju se ispostavilo da to nije bio baš najpametniji potez za Zlatana.

screenshot-42

No, i pored toga on je ostao u odličnom odnosu s Mourinhom s kojim je kasnije sarađivao u Manchester Unitedu. Ipak, vrijeme iz Intera se sigurno bolje pamti jer su imali nekoliko "okršaja" u toku utakmice.

Svi pamte meč Intera i Siene pred sami kraj sezone 2009. godine kada je Zlatan u drugom poluvremenu skoro molio Mourinha da ga izvede iz igre jer je bio preumoran.

"Bio je veoma ljud na mene. Dobacivao je da smo već šampioni i da je preumoran. Htio je da ga izvedem iz igre. Pravio sam se da ga ne razumijem i govorio: 'Šta? Šta? Žedan si, želiš vode?' i bacio mu flašu vode. On je tada bio baš ljut. Onda sam napravio dvije izmjene, a njega sam ostavio na terenu. Tada je zabio gol i okrenuo se prema meni i samo me pogledao", rekao je Mourinho.

Ibrahimović je nakon postignutog gola ponovo tražio od Mourinha da ga izvede, a tada je Portugalac napravio zaista nevjerovatnu stvar. Odlučio je da napravi treću izmjenu, a umjesto Ibre iz igre je izveo golmana Julija Cesara bez ikakvog razloga što je samo dodatno izazvalo bijes kod Zlatana.

Sport.ba/SportSport