Brazilac podsjeća na Miralema Pjanića

21. 11. 2020 - 15:40 | Fudbal

Veznjak Aston Ville Douglas Luiz ima zaista odličnu sezonu iza sebe iako ne privlači mnogo pažnje brazilskih i britanskih medija poput njegovih timskih kolega Jacka Grealisha, Rossa Barkleyja, te Ollieja Watkinsa.

Ipak, Luiz koji je stigao za 15 miliona funti iz Manchester Cityja ovog ljeta je ključni čovjek u ekipi Deana Smitha, te je počeo svaku utakmicu Premiershipa ove sezone.

screenshot-19

Nekadašnji trener Napolija Gianni di Marzio je izdvojio Luiza kao ključnog čovjeka Aston Ville ove sezone, te pohvalio njegov napredak.

- Tokom turnira u Toulonu bio sam impresioniran sa njegovim predstavama, te je bio ubjedljivo najbolji igrač Brazila, rekao je Di Marzio i dodao:

- Sada je u Aston Villi, dobio je poziv za reprezentaciju Brazila, tehnički je izuzetno potkovan, podsjeća me na Miralema Pjanića jer igra ispred odbrane i čita protivničku igru veoma dobro.

Ove sezone je u osam utakmica za Aston Villu upisao dvije asistencije, a za Brazil je nastupio pet puta. Debitovao je još 19. novembra prošle godine protiv Južne Koreje kada je bilo 3:0 za Karioke.

Sport.ba/Oslobođenje