Danil Medvedev pobjednik ATP Mastersa u Londonu

23. 11. 2020 - 11:02 | Tenis

Ruski tenisač Danil Medvedev pobjednik je ATP Masters turnira najbolje osmorice koji se posljednji put održao u londonskoj O2 Areni.

On je u sjajnom finalnom meču pobijedio austrijskog predstavnika Dominic Thiema s 2:1 u setovima (4:6, 7:6, 6:4) i domogao se najveće titule u dosadašnjoj karijeri.

screenshot-6

Meč nije dobro počeo za Rusa koji u prvom setu nije iskoristio nekoliko break lopti u uvodnim gemovima, ali je zato uspio izgubiti svoj servis u petom gemu prvog seta. To je bilo dovoljno Austrijancu da riješi prvi set u svoju korist. Slično je bilo i u drugom setu gdje je Medvedev opet osvajao više poena ali se nije domogao nijednog breaka, ali je barem zadržao svoj servis. I tamo je loše počelo za Rusa jer je Thiem poveo s 2:0, no Danil pravi fantastičnu seriju od 7:0 i stvari postavlja na početak.

Momentum je tada preselio na stranu Medvedeva koji je pravio konstantan pritisak na servis Thiema a pritisak je urodio plodom u petom gemu trećeg seta te je on napravio isto što i Thiem u prvom setu. Zadržao je prednost servisa i Rus je, tipično za njega, pobjedu 'proslavio' kao da je prošao prvo kolo ITF Futures turnira a ne uzeo završni turnir osmorice najboljih tenisača svijeta. Ipak, ne sumnjamo da će Medvedev znati proslaviti ovaj trofej a današnji meč pokazao je da će tenis i poslije odlaska najvećeg trojca koji je ikada igrao ovaj sport ostati u sigurnim rukama. 

Sport.ba/SportSport