MEDVEDEV SE SJETIO SVOG IDOLA IZ DJETINJSTVA NAKON POBJEDE KARIJERE: Prvi i posljednji šampioni Londona su Rusi

23. 11. 2020 - 13:08 | Tenis

Ruski teniser Danil Medvedev bio je prezadovoljan nakon osvajanja Završnog Mastersa u Londonu.

On je pobiijedio Tima u finalu Završnog mastersa sa 2-1 u setovima, 4:6, 7:6 (2) i 6:4 i time je postao vlasnik, za sada najvećeg trofeja u svojoj karijeri.

2385501-vidic-epa-andy-rain-ff

Medvedev je najprije čestitao svom protivniku u finalu.

"Čestitam ti Dominiče na svemu što si uradio u karijeri. Tvoje ime je već u teniskim istorijskim knjigama, osvojio si i Grend slem ove godine. Igraš neverovatno dobro i nadam se da ćemo imati još mnogo ovakvih mečeva. I to na velikim turnirima, kao što su polufinale US Opena, finale ovde. Čestitam i tvom timu, radite sjajan posao" rekao je Medvedev posle pobede.


Mladi Rus se zahvalio i svom timu, posebno treneru koji ga prati, Žilu Servari.

"Nikome ove godine nije bilo lako. Hvala i mojoj supruzi koja nije ovdjje. Ono što je Dominik možda htio da kaže, ali je bio prekinut, obojica smo zahvalni za sve što se dešavalo ovde. Teško je organizovati turnire u ovakvim uslovima ", dodao je Medvedev

Medvedev je podsjetio i na prvog osvajača Završnog Mastersa u Londonu Rusa Nikolaja Davidenka


" Posljednje, ali ne i najmanje važno. Od početka turnira sam ovde pričao da bi bila sjajna priča to što je ovde u Londonu, gdje se igrao turnir 11 godina, prvi šampion bio Rus i da posljednji bude isto Rus. Zato mnogo hvala i Nikolaju Davidenku, jer je bio inspiracija za mnogo djece poput mene time što je pobijedio ovdje. Nadam se da ću nastaviti njegov posao. Hvala Kolja" naglasio je Medvedev.

Sport.ba/Kurir