PROCURILI NOVI DETALJI O SM.RTI MARADONE: Ovo su pokušali sakriti

27. 11. 2020 - 14:43 | Fudbal

Tokom autopsije utvrđeno je da je Maradona um.ro u srijedu oko podne, dakle oko šest sati pošto je posljednja osoba vidjela da daje znake života.

Dva dana poslije smrti El Pibea isplivali su novi detalji. Na obdukciji Maradone radilo je pet forenzičkih patologa i utvrđeno je da je umro od kutne, kongestivne i hronične srčane insuficijencije.

Ovaj problem je dalje generisao i akutni edem pluća, što je dovelo do tragičnog ishoda. Prvobitne informacije govorile su da ga je rođak Herrera posljednji vidio, noć utorak na srijedu, dok je u međuvremenu utvrđeno da je Maradona davao znake života i narednog jutra.

Naime, medicinski brat Ricardo obišao ga je u srijedu oko 6.30 i tvrdi da je Maradona tada disao. Tokom autopsije utvrđeno je da je Maradona umro u srijedu oko podne, dakle oko šest sati pošto je posljednja osoba vidjela da daje znake života.

Zanimljivo je da je Maradona prije sm.rti rekao prijateljima da želi da ga “balsamuju i izlože navijačima”, što se na kraju naravno nije desilo…

– Kada je spomenuta ideja statue, Maradona je rekao “ne, hoću da me balsamuju” – rekao je njegov prijatelj novinar Martin Arevalo uz dodatak da je “El Pibe” tako želio da zauvijek ostane sa navijačima, ali njegova porodica nije potvrdila ove priče i odlučila se za klasičnu sah,ranu.