VELIKI SKANDAL NAKON SMRTI MARADONE, ARGENTINA NA NOGAMA Svi pričaju da se desilo UBISTVO, ovo je istina

28. 11. 2020 - 18:48 | Drugi pišu

Poznata argentinska medijska kuća "Chequeado" koja se bavi i medijskim dezinformacijama otkrila je kako se Argentinom i svijetom šire lažne vijesti.

A one su usko vezane za smrt Dijega Armanda Maradone, nakon čega se na društvenim mrežama pojavila informacija da je usmrćen jedan član mrtvačnice koji je fotografisao Maradonino tjelo - što je laž.

screenshot-37

Radnici mrtvačnice otpušteni su nakon morbidnog poteza, sve se nije tu završilo pošto ovih dana dobijaju čak i pretnje smrću, kako sami tvrde, ali sada je sve otišlo korak dalje.
Najviše ispašta argentinski dnevni list "Clarin Deportes" čiji su vizuelni identitet koristili autori obmane, a razotkrili su ih iz "Chequeado-a".

Na društvenim mrežama se pojavio snimak kako policajci iz kontejnera izvalče beživotno telo za koje je objavljeno da je jedan od radnika mrtvačnice, ali "Chequeado" javlja kako je snimak napravljen još u martu ove godine i da je priča lažirana.

- Dezinformacije. Tvit o pronalasku beživotnog tijela zaposlenog iz mrtvačnice koji je fotografisao tijelo Maradone nije iz Klarina. Vido koji kruži sa beživotnim tijelom u kontejneru je star, napisao je Matijas Di Santo, urednik "Chequeado-a".

Na pomenutom sajtu prevara je razotkrivena do detalja, da se nalog na Tviteru koji je izvorno objavio ovu laž najprije zvao "AdictBarcelona" a potom promijenio u "Clarin Deportes" i stavio profilnu fotografiju tog dnevnog lista.

Uz snimak i lažnu vijest, na pomenutom Tviteru napisano je kako je radnik mrtvačnice ubijen, a ispod je ostavljen i link originalnog teksta "Clarin Deportes" o tome kako su radnici mrtvačnice otpušteni i dobili prijetnje smrću.

Za vrlo kratko vrijeme snimak je prikupio čak 11.000 pregleda, a onda je usljjedila globalna eksplozija.


U međuvremenu je jedan od zaposlenih u mrtvačnici otpušten iz policije nakon informativnog razgovora štoi je i objavio na socijalnim mrežama:

- Oslobođen sam, prijatelji! Izvinjavam se zbog pogrešno predstavljenih fotografija Maradone. Nisam htio da uvrijedim legendu, moje fotografije su shvaćene pogrešno, napisao je Molina.

Sport.ba/Blic