BARCELONA - OSASUNA 4:0 Otpisani i promašaji vratili Barcu u život

29. 11. 2020 - 15:37 | Drugi pišu >> Fudbal

Barcelona je u 11. kolu La Lige uvjerljivo pobijedila Osasunu. Trijumf 4:0 došao joj je u najboljem trenutku.

Barca je naime u prethodnih šest prvenstvenih utakmica pobijedila samo jednom i čak tri puta izgubila, zbog čega je pala na 13. mjesto.

Zanimljivo, prva tri gola, kojima je riješena Osasuna, postigli su igrači koji su najviše pod kritikama navijača i javnosti.

Martin Braithwaite, koji je prošle zime doveden samo zato što su svi napadači bili ozlijeđeni, nakon čega nije pokazao da je igrač za Barcelonu, pogodio je u 29. minuti.

Antoine Griezmann, koji nikako da opravda prtljagu s kojom je došao u klub, odštetu od 120 milijuna eura i reputaciju jednog od najboljih nogometaša svijeta, zabio je za 2:0 u 42. minuti.

Philippe Coutinho, najskuplje pojačanje u povijesti Barcelone, plaćeno 145 milijuna eura, koje je brzo nakon dolaska iz Liverpoola poslano na posudbu u Bayern, riješio je susret golom za 3:0 u 57. minuti.

Priča o uskrsnuću promašaja Barcelone bila bi potpuna da VAR u 70. minuti nije poništio gol Ousmanea Dembelea, još jednog žestoko osporavanog za ono što (ni)je pokazao od dolaska u klub uz odštetu od 130 milijuna eura.

Lionel Messi zaključio je pobjedu golom u 73. minuti.