Zidane je uskoro bivši: Perez donio odluku o njegovoj smjeni, dvoumi se između dva kandidata

02. 12. 2020 - 11:14 | Fudbal

Madrid je sinoć u petom kolu Lige prvaka na gostovanju kod ukrajinskog Šahtara iz Donjecka upisao drugi poraz u grupnoj fazi natjecanja. Strijelci za domaće bili su Dentinho u 57. i Manor Solomon u 82. minuti.

Bio je to već peti poraz Madriđana u 16 utakmica ove sezone te drugi zaredom nakon što su u subotu na domaćem terenu poraženi od Deportivo Alavesa u prvenstvu rezultatom 1:2.

screenshot-3

Zidane je nakon utakmice dao do znanja kako neće sam otići

Odmah nakon utakmice španjolski mediji su se raspisali o novoj krizi Reala, a trener Zinedine Zidane je suočen s pitanjem o ostavci.

"Neću odstupiti. Prošli smo i ranije kroz teške trenutke, prolazimo ih rezultatski i sada. To je realnost, ali idemo dalje. Znali smo da je utakmica protiv Šahtara finale, tako smo se i spremali. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, ali nismo uspjeli zabiti. Ostala je jedna utakmica do kraja i moramo je dobiti", kazao je Zidane nakon poraza u Kijevu.

Trener Reala je svojom izjavom dao do znanja kako sam neće otići te je prebacio lopticu odgovornosti na klub i predsjednika Florentina Pereza. Prema pisanju španjolske Marce, Perez već traži nasljednika Zidaneu, a dvoumi se između dva imena.

Pochettino je već trebao preuzeti Real 2016. godine

Prva želja je Argentinac Mauricio Pochettino, bivši trener Tottenhama koji je s klupe londonskog kluba odstupio 19. studenog 2019. godine. Od tada je bez posla, a povezivalo ga se najviše s preuzimanjem Manchester Uniteda.

On je u kontaktu s Realom bio i početkom 2016. godine kada je klub zbog loših rezultata napustio Rafael Benitez, ali tada Real nije mogao platiti njegovu odštetu. Sada je očito došlo pravo vrijeme za obje strane, a Marca piše kako su klub i Pochettinovi predstavnici u odličnim odnosima, iako do kontakta još nije došlo.

Dok Real ne pronađe trajno rješenje, Zidane ostaje na klupi

Druga opcija za Realovu klupu je legendarni napadač Reala Raul koji trenutno trenira drugu momčad Castillu. Čelnici Reala ga smatraju programiranim novim trenerom prve momčadi, ali ne u ovom trenutku.

Naime, klub ne želi napraviti pogrešku koju je napravio sa Santiagom Solarijem prije nešto više od dvije godine kada je Argentinac od privremenog rješenja postao glavni trener s ugovorom pa ubrzo nakon dobio otkaz.

Zbog toga Raul nije realna opcija ni kao prijelazno rješenje. Za očekivati je ipak da dok Real ne pronađe trajno rješenje Zidane ostane na klupi i pokuša krizu pretvoriti u pozitivan niz.

Realu slijede Sevilla, Borussia (D) i Atletico

Inače, ovo je druga kriza Reala u sezoni. Prva je došla sredinom listopada kada je Real na domaćem terenu poražen od Cadiza (0:1), a onda i od Šahtara (2:3). Ipak, u sljedećem dvoboju aktualni španjolski prvak je pobijedio Barcelonu na Camp Nou.

Ovoga puta Real će se vaditi na Sevilli u gostima, Borussiji Mönchengladbach na domaćem terenu i Atletico Madridu također kod kuće u La Ligi.

Za prolazak u osminu finala Lige prvaka Realu je u posljednjem kolu grupne faze potrebna pobjeda protiv njemačke momčadi.

Sport.ba/Index