Odgođena utakmica Premiershipa zbog korona virusa

02. 12. 2020 - 15:51 | Fudbal

Utakmica 11. kola engleskog Premiershipa između Aston Ville i Newcastlea, koja se trebala igrati u petak, odgođena je zbog više slučajeva zaraze korona virusom u redovima Newcastlea.

Proboj korona virusa dogodio se nakon utakmice prošlog petka u kojoj je Newcastle u gostima svladao Crystal Palace s 2:0. U nedjelju su nogometaši Newcastlea trebali imati trening, ali ga je trener Steve Bruce otkazao jer su četvorica igrača bila pozitivna na Covid-19

.carroll

Nakon toga igrači su ponovno testirani i u ponedjeljak su rezultati testova pokazali da ima još zaraženih igrača. Zbog toga je Newcastle zatvorio svoj trening centar, a igrači i stručni stožer nalaze se u svojim domovima u samoizolaciji.

Zahtjev za odgodom utakmice predao je Newcastle, a vodstvo Premier lige ga je odobrilo. Ovo je prva utakmica Premier lige koja je odgođena zbog korona virusa nakon nastavka natjecanja sredinom juna. Da bi utakmica Premier lige bila odgođena mora biti zaraženo 14 igrača.

No, ako ekipa ima na raspolaganju 14 zdravih igrača (11 plus 3 zamjene) utakmica može biti odigrana. Novi datum odigravanja utakmice bit će objavljen naknadno.

Sport.ba/SCsport