RUSIJA

KHABIB JE ZA NJIH MALA MACA Haos u kavezu kakav se ne pamti: Dvije grdosije započele masovnu tučnjavu, a onda...

27. 12. 2020 - 10:25 | Borba >> MMA

Veliki MMA događaj Fight Nights u Moskvi prekinut je u trenutku kad je izbila masovna tučnjava unutar kaveza i to u režiji dvojice boraca koji se nisu niti natjecali na ovoj priredbi.

Vladimir Mineev i Magomed Ismailov borilački su rivali, a ako je suditi prema ovome što smo vidjeli, i zakleti neprijatelji.

Oni su se borili prije 2018. godine baš u sklopu organizacije Fight Nights i ta je borba završila neriješeno, bez pobjednika. Sada su trebali najaviti svoj novi meč, ali stvari su otišle u neželjenom smjeru za organizatore.

Dok su njih dvojica govorili u kavezu i konstantno jedan drugoga podbadali, Ismailov je napravio zamah kao da će udariti Mineeva na što je ovaj odgovorio tako što mu je izbio mikrofon iz ruke. Ismailov je tada pokušao nanijeti pravi udarac Mineevu i nastao je pravi kaos. Uletjelo je još najmanje 10-ak drugih osoba u kavez (treneri i sparing-partneri od obojice) i nastala je prava makljaža.

Organizatori su očajnički pokušavali uspostaviti red, preko razglasa su apelirali "nemojmo se sramotiti, prestanite, oči cijelog svijeta su uprte u nas", ali sve je to bilo uzalud.

Kad se situacija poslije nekog vremena smirila, Ismailov je odveden u policijsku postaju (naknadno je pušten). Još uvijek mu prijeti novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju od 15 dana. Oba borca su zadobila lakše povrede, Ismailovu je stradao nos, a Mineev ima posjekotinu ispod oka.

Poslije svega su se pojavile špekulacije i nagađanja je li možda sve inscenirano, ali čelni čovjek Fight Nightsa Kamil Gadzijev je odbacio te priče.

"Ova tučnjava je bila stvarna, nije dogovoreno. Za nas je ovo više minus nego plus", poručio je Gazdijev.

S njim se složio i Ismailovljev brat Ramzan:

"Da je bilo riječ o namještenom sukobu, onda Magomed ne bi bio krvav i ne bi mu nos bio slomljen, a Mineev ne bi imao posjekotinu ispod oka."