SKY SPORTS

Džošua otkrio koliko će se još boriti: Ovo nije početak moje karijere, bližim se kraju

07. 01. 2021 - 15:35 | Borba >> Boks

Svjetski profesionalni bokserski prvak u teškoj kategoriji 31-godišnji Britanac Entoni Džošua (Anthony Joshua) nagovijestio je da će boksati još pet godina prije povlačenja u penziju, rekavši za Sky Sports News da "uvijek planira unaprijed kako se bliži kraju karijere".

Za Džošuu bi ova godina trebala biti vrlo značajna, jer bi se u njoj trebao boriti protiv sunarodnjaka Tajsona Fjuria (Tyson Fury) za ujedinjenje naslova po svim najznačajnijim verzijama. 

Džošua trenutno drži naslove po WBA, IBF i WBO verziji otkako ih je vratio u svoje vlasništvo pobjedom 2019. u revanšu protiv Endija Ruiza (Andy Ruiz Jr.) i obranio prije mjesec nokautiravši Kubrata Puleva.

- Ovo nije početak moje karijere. Bližim se kraju. Ne živim za trenutak. Uvijek planiram unaprijed. Ostalo mi je još pet godina, što je malo više od jednog olimpijskog ciklusa - izjavio je Džošua za Sky Sports News i sugerirao da bi i njegov budući suparnik Fjuri trebao razmišljati na isti način. 

- Fjuri je profesionalac mnogo duže od mene. Trebao bi razmišljati o skorom umirovljenju. Ako želi učvrstiti svoju ostavštinu, tu sam i spreman sam - poručio je Džošua.

Ipak, Fjuri je rekao da želi vladati poput Vladimira Klička. 

- Kličko je boksao i sa 40 - izjavio je bokser koji je 2015. maknuo Ukrajinca sa svjetskog trona.