ANEL HAJRIĆ

Ofanzivac o napuštanju Grbavice: Ostaje gorak okus jer nije bilo onako kako sam očekivao

13. 01. 2021 - 09:49 | Drugi pišu >> Fudbal
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Anel Hajrić je veoma brzo napustio Željezničar i to svega nakon pola godine provedenih na Grbavici, a karijeru je nastavio u Celju koje je očajnički tražilo ofanzivce nakon odlaska Mitje Lotriča i Darija Vizingera koji su nosili tim u šampionskoj sezoni. 

Pored Anela Hajrića, u klub su stigli i Ester Sokler, Jure Matjašič kao i Nino Kukovec, pa se u Celju nadaju da će oni uspjeti vratiti ovaj tim u vrh slovenačkog fudbala. 

Hajrić je u sezoni 2016/2017 postigao 33 golova u 25 utakmica za drugi tim Maribora, ali nije dobio priliku u prvom timu, te je odlučio da karijeru gradi u nižem rangu takmičenja.

U sljedećoj sezoni postigao je 19 golova u 26 utakmica za Radomlje, a sezonu poslije je pogodio 35 puta u 29 utakmica. 

Zakucao je na vrata klubova iz slovenačke prve lige, ali je otišao vani i to u Belgiju. U dresu Lokerena je pogodio dvaput u 13 utakmica u drugoj ligi Belgije nakon čega je doživio ozbiljnu povredu.

Njegov Lokeren je bankrotirao i on je karijeru nastavio u Željezničaru gdje je odigrao svega 150 minuta u devet utakmica, premalo da bi pokazao šta zna. 

- Naši putevi su se razišli, ostaje sigurno gorak okus jer na kraju nije bilo kako sam očekivao da će biti u Željezničaru, rekao je Anel Hajrić u razgovoru za vecer.com i dodao:

- Svaki korak u mojoj karijeri je napravljen planski. Želim se boriti za najviši mogući plasman, pa je tako bilo i sada kada sam dobio ponudu Celja. Jedva čekam početak nove sezone, radujem se utakmicama protiv Maribora i Olimpije, takve utakmice nude nešto specijalno. 

U Celju je sada konkurencija u napadu izuzetno jaka, no to je nešto što ne plaši robusnog napadača koji želi da se dokazuje. 

- U svakom ozbiljnom klubu je velika konkurencija i to nije ništa novo za mene. Tako je bilo i u prethodnim klubovima, a na meni je da pokažem da sam bolji od ostalih, završio je Hajrić.