Zašto Fernando Torres nikada nije zaboravio autogram koji je dao u Bosni? "Sjećam se kad sam bio u Bosni, jedna mala djevojčica..."

15. 01. 2021 - 13:47 | Vremeplov

Španski fudbaler Fernando Torres nikad neće zaboraviti ovaj autogram

O Fernandu Torresu, što se tiče fudbala, malo je toga što nije poznato. Mnogima omiljen, ovaj španski fudbaler koji je karijeru počeo kao veoma mlad u Atletico Madridu i u njemu igrao u dva navrata, postao je legenda kluba i jedan od najvoljenijih igrača od strane pristalica “Jorgandžija”.
 
Kasnije je prešao u Liverpool i igrao veoma dobro, a onda su uslijedile nešto lošije igre u Chelsaju i na pozajmici u Milanu. Uslijedio je povratak u Madrid i za kraj kratka avantura u Japanu.

Torres je, prije “kačenja kopački o klin”, u avgustu 2019. godine, osvojio gotovo sve što se osvojiti može u fudbalu, Ligu prvaka, Ligu Evrope, Svjetsko Prvenstvo, Evropsko Prvenstvo… a 2008. godine bio je trećeplasirani u glasanju za zlatnu loptu. Sve u svemu Tores je imao sjajnu igračku karijeru, ali ono što se manje zna to je da je on, poput mnogih drugih sportista bio veliki humanitarac. Često je davao novac u dobrotvorne svrhe i pomagao razne humanitarne organizacije.

Nedugo poslije potpisivanja za Chelsea, 2011. godine, Fernando Torres je na klupskoj televiziji gostovao i odgovarao na zanimljiva pitanja koja su stizala od strane Chelseajevih navijača. Jedno od njih bilo je vezano za autograme.

Tačnije, jednog od fanova zanimalo je koja je to najčudnija situacija u kojoj je Tores dao autogram. Simpatična voditeljica sama je proširila pitanje i učinila ga intrigantnim dodajući da centarfor može da odgovori i koje je to najčudnije mesto na koje se do tada potpisao, što je izazvalo smijeh gotovo svih prisutnih u sali.

Međutim, kada je Torres počeo svoju priču o tome kako je potpisao jedan autogram u Bosni i Hercegovini koji ga je šokirao i koji nikada neće zaboraviti, osmjesi su se sklonili sa lica, ali su na kraju ipak svi ovacijama i aplauzom nagradili ovu tužnu, ali zanimljivu Fernandovu priču.

"Sjećam se jedne situacije kada sam sa reprezentacijom bio u Bosni. Bili smo na ulici, i vidjeli smo da su neki ljudi tražili novac u humanitarne svrhe. Nudili su svakakve igračke, bicikla, male plišane medvjede. Sjećam se jedne djevojčice, koja nije imala roditelje i živjela je u mjestu gdje žive djeca bez roditeljskog staranja. Ne znam sada kako se zove to mjesto. Imala je samo jednu igračku, medvjedića - na kojeg je željela da se potpišem. Bio je to veliki šok za mene. Naravno, pomogli smo toj organizaciji da dobije neka sredstva. Poslali smo igračke svoj djeci u SOS dječijem selu, i dalje smo s njima u kontaktu, šaljemo im poklone i dalje. Ostao sam sokiran", rekao je Torres.

Podsjetite se kako je to sve izgledalo: