NBA

AMERIKANCI GLEDALI U ČUDU Luka Dončić dostigao Michaela Jordana, pa oduševio izjavom nakon meča

18. 01. 2021 - 08:58 | Košarka

Dallas je doživio iznenađujući poraz na svom parketu od Chicaga, bilo je 117:101 za Bikove. Finac Markkanen s 29 poena, deset skokova i tri asistencije vodio je Bullse do trijumfa, dok je Temple dodao 21 koš.

Vrijedi svakako izdvojiti i ulinak Younga od 15 poena uz po tri skoka i asistencije, dok je Porter dodao 14 poena uz devet uhvaćenih lopti i dvije asistencije. 

Domaćima nije pomoglo ni još jedno sjajno izdanje Luke Dončića, koji je meč završio s 36 koševa, 16 skokova i 15 asistencija. Tako se mladi Slovenac izjednačio s legendarnim Michaelom Jordanom na 15. mjestu svih vremena s 29 triple-doublova u karijeri.

Luka Dončić odigrao je nevjerovatno prvo poluvrijeme. Postigao je 30 poena, uz šut iz igre 11/19. Trojke je gađao 6/9. Imao je i sedam skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte.

Ostatak tima je postigao 22 poena u prvom poluvremenu, pa su zato gubili sa 15 razlike. Nakon utakmice je oduševio izjavom preuzevši krivicu na sebe.

- Drugo poluvrijeme sam igrao užasno, ja sam kriv. Bio sam malo sebičan jer sam postigao 30 poena u prvom dijelu. To nisam bio ja u drugom poluvremenu, morao sam igrati bolje. Ja sam kriv, rekao je Dončić. 

U redovima Mavsa još su se istakli Porzingis s 20 poena i osam skokova dok su Johnson i Cauley-Stein dodali po deset. 

(Sport.ba)