STIŽE U FENER

Ozil napustio Arsenal i OVIM potpuno razbjesnio Srbe, pobunili se čak i Englezi zbog jedne jedine riječi!

19. 01. 2021 - 11:51 | Drugi pišu >> Fudbal

Mesut Ozil okončao je veliku patnju i Londonu i zvanično napustio Arsenal. Njemački reprezentativac turskih korijena ove sezone uopće nije bio u planovima Mikela Arteta, iako je španskom stručnjaku ovakav plejmejker itekako falio.

Bivši as Schalkea i Reala je s osmijehom na licu zadužio opremu Fenerbahčea. Koštali su Ozila sukobi s ljudima u londonskom timu toga da posljednjih meseci uopšte ne igra, ali je redovno primao platu i trenirao.

Željan igre, riješio je da pređe u klub za koji navija od djetinjstva i polako veliku karijeru privede kraju.

Njegov bivši saigrači iz redova "tobdžija", ali i reprezentacije Nemačke, Škodran Mustafi se oprostio od Ozila na način koji je podigao veliku prašinu.

Mustafi, koji je porijeklom Albanac iz Makedonije, Ozila je ispratio fotografijom na kojima oba drže rukama sklopljen simbol orla i sljedećom porukom:

- Brate, bio si jedan od najnesebičnijih igrača s kojima sam dijelio svlačionicu, na terenu i van njega. Uvijek ćeš biti upamćen kao kralj asistencija. Nažalost, mi kao tim nismo mogli da asistiramo tebi kada ti je to bilo najpotrebnije.

Objava Škodrana Mustafija naišla je na žestoke kritike u Engleskoj zbog dijela "najnesebičniji", pošto je navodno Mesut Ozil jedini koji je u Arsenalu odbio smanjenje plate u iznosu od 20 posto zbog pandemije korona virusa.

A mnogi tvrde da je prava istina što je bio van sastava zapravo to što je javno ustao protiv terora na Ujgurima u Kini...

(Sport.ba)