EGIPAT

Poznat je raspored dviju novih grupa Svjetskog prvenstva iz kojih se ide u četvrtfinale: Jedan od najvećih favorita opasno visi

19. 01. 2021 - 13:47 | Ostali sportovi

Nakon što su jučer već definirane dvije nove skupine rukometnog Svjetskog prvenstva 2021., danas će biti poznate i ostale dvije. Iz tih novih skupina, u koje su se plasirale prve tri momčadi iz skupina u prvom krugu, dvije reprezentacije putuju u nokaut-fazu koja počinje četvrtfinalima.

Danas ćemo dobiti definirane skupine I i II, a od sinoć su poznate skupine III i IV. U skupini III Portugal i Francuska prenijeli su maksimalna četiri boda, dok Norvežani i Islanđani imaju po dva, a Švicarska i Alžir po jedan.

Jasno je kako su Francuzi favoriti za prvo mjesto, dok će se Norvežani i Portugalci najvjerovatnije boriti za drugu poziciju koja vodi u četvrtfinale. U posebno nezgodnoj poziciji pritom je Norveška, koja je već izgubila od Francuske i prenijela je samo dva boda u drugi krug. Sander Sagosen i društvo stigli su u Egipat kao jedni od najvećih favorita za zlato, a sad bi im se moglo dogoditi da se već ove srijede, u slučaju poraza od Portugala, oproste od bilo kakvih šansi za plasman u četvrtfinale.

U skupini IV jedini Šveđani imaju maksimalna četiri boda. Iza njih su Rusi, tj. službeno momčad Ruskog rukometnog saveza s tri boda. Egipat i Slovenija imaju po dva, a Bjelorusi samo jedan bod. Tu je situacija dosta neizvjesna i svašta je moguće.

Hrvatska se nalazi u skupini II, gdje su zasad još i Danska, Argentina i Katar, a čekaju se pobjednici utakmica Japan – Angola i Bahrein – DR Kongo. Ova se skupina opet čini najlakšom, no Kauboji su već na startu turnira upozoreni, tako da opuštanja ne smije biti. Bodovi iz utakmice Hrvatska - Katar iznimno su im bitni.

I u skupini I nalaze se Njemačka, Mađarska, Urugvaj te Španija iz najjače preliminarne grupe, gdje se još večeras za dva mjesta bore Tunis, Poljska i Brazil.