BUCKO JE HIT SVJETSKOG PRVENSTVA, RUKOMETAŠ STOMAČINOM RASTJERUJE RIVALE I REŠETA MREŽE: Ovo je njegova nevjerovatna priča

19. 01. 2021 - 19:29 | Ostali sportovi

Svako veliko takmičenje donese nekoh heroja iz sjenke ili momka koji osvoji svijet svojom pojavom. Na Svjetskom prvenstvu u rukometu je to pošlo za rukom Gotjeu Mvumbiju (26) pivotmenu Demokratske Republike Kongo, momku koji je postao planetarno poznat kao rukometni Šek.

Ovaj rukometaš, kao od stijene odvaljen, odmah je zapao za oko fotoreporterima sa Svjetskog prvenstva, jer se izdvojio svojom korpulentnošću u odnosu na sve ostale igrače.

screenshot-24

Gotje je visok skoro dva metra (1,95m) i težak je 137 kilograma. Bez dileme je najteži igrač na prvenstvu, a poslije pisanja medija o njemu vijest o momku iz Kinšase stigla je čak i do Šekila O'Nila, sa kojim su poredili reprezentativca Konga.

- Rekli su mi da si ti rukometni Šek. Šta se dešava? - poslao je O'Nil poruku Mvumbiju na Instagramu..

- San je postao java, nešto što nisam vjerovao da će se desiti! moj idol Šekil O'Nil, moja zvezda, i ja smo jedan drugom zahvalili i pružili podršku. Ne razumijem najbolje šta se dešava, ali moram da ti kažem, živite svoje snove i borite se za to šta ste - odgovorio je emotivno Gotje Mvumbi.

Inače, Mvumbi je do sada na mečevima protiv Danske i Argentine postigao po četiri gola, a ključni meč za Kongo biće duel protiv Bahreina u utorak od 18 časova, kada će voditi direktnu bitku za plasman u naredni krug i istorijski rezultat.

Uprkos očiglednom višku kilograma, Gotje je iznenadio rukometni svijet zbog izuzetne okretnosti i eksplozivnosti, iako je jasno da mu je brzina očigledan problem. Gotje je u svom rodnom Kongu završio srednu školu za trgovinu i elekričnu energiju, bio je asistent u srednjoj školi i na fakultetu, a pre dolaska u Egipat hteo je da završi obuku u auto-školi.

Zbog kilaže je ostao bez prilike da još 2012. godine napravi ozbiljniju rukometnu karijeru, jer je još sa 18 godina imao ozbiljan problem sa kilogramima i tada su treneri procenili da talenat koji poseduje ne može da dođe do izražaja zbog viška kilograma.

Klub je angažovao i nutricionistu, ali nije pomoglo.

Sport.ba/Telegraf