Zbog Hardena je morao napustiti Netse: To mu je doslovno spasilo život

20. 01. 2021 - 13:41 | Košarka

Razmjena Jamesa Hardena u Brooklyn Netse prošlog tjedna razdrmala je rostere četiriju NBA klubova, a jednom od razmijenjenih igrača možda je i doslovno spasila život.

Caris LeVert iz Brooklyna je preko Houstona završio u Indiana Pacersima, no još nije debitirao za novi klub i ne zna se kad će. Na liječničkom pregledu otkrili su mu nepoznatu nakupinu na lijevom bubregu. Liječnici nisu sigurni o čemu se točno radi te se još čekaju nalazi pretraga koji će pokazati je li nakupina kancerogena, odnosno radi li se o tumoru ili cisti.

screenshot-13

Nije imao pojma što mu se događa u tijelu

"Nisam imao nikakve simptome, igrao sam i nisam propustio ni jednu utakmicu ove sezone. Osjećao sam se 100 posto zdravo. Ovaj trejd definitivno je razotkrio što se događa u mojem tijelu. Osjećam se ponizno znajući da me ova razmjena možda dugoročno spasila", rekao je LeVert, koji je u 12 utakmica za Netse prosječno postizao 18.5 koševa.

Za Indianu neće debitirati dok se situacija ne razjasni.

"Najvažnije mi je da ozdravim i osiguram si dugačak život. To je važnije i od košarke. Naravno da želim igrati, i to što prije, ali zdravlje je najvažnije", dodao je LeVert.

Veliko je pitanje kad bi mu otkrili ovu nakupinu da nije promijenio klub i morao na liječnički pregled. Ako se radi o tumoru, kasno otkrivanje moglo ga je doslovno koštati života.

U slučaju da bude prisiljen prekinuti karijeru, LeVert se barem može utješiti činjenicom da mu se to dogodilo nedugo nakon što je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 52.5 milijuna dolara.

port.ba/Index