SERGEJ BARBAREZ

O OVOME BRUJE DRUŠTVENE MREŽE Miljenik navijača BiH se oglasio i imao je samo OVO da poruči

21. 01. 2021 - 19:56 | Drugi pišu >> Fudbal

Ivajlo Petev izabran je danas za novog selektora nogometne reprezentacije BiH.

U kombinaciji je bilo nekoliko imena, ali su se u BiH na kraju odlučili za bivšeg trenera Ludogoreca i zagrebačkog Dinama koji je prošle sezone vodio poljsku Jagielloniju. Naslijedio je Dušana Bajevića.

sergej-barbarez-se-oglasio-s-jasnom-porukom-115049-214025-big

Najveći konkurent Petevu bio je Sergej Barbarez, a neki mediji pisali su da upravo on biti selektor. No, Mostarac je na kraju izvisio, a nakon što je doznao da neće biti selektor javio se na Instagramu.

"Ja sam u ovu situaciju sam ušao, jer sam bio pozvan, a ne zato što sam se nudio ili kandidirao. Još jednom se pokazalo da stvari nisu čiste i da se radi o neozbiljnim ljudima i neozbiljnoj organizaciji (spominjanje moga imena i poslije izbora ). Zato ne želim da se moje ime više povezuje s NSBiH. Htio sam pomoći i biti uz reprezentaciju u bilo kojem obliku, nije važno je li to kao selektor, direktor ili nešto treće. Ali, ne želim da se moje ime koristi za tuđe interese! Reprezentaciju volim uvijek sam joj na raspolaganju i nastavljam sanjati svoje snove da sam dio nje, ali u neka bolja vremena, a ne dok se stvari ovako rade", napisao je Barbarez.

Petev će BiH povesti u kvalifikacije za SP u kojima će igrati protiv Francuske, Ukrajine, Finske i Kazahstana.