SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

RUKOMETNI SHAQ STIGAO DO PRVOG TRIJUMFA U EGIPTU Mrcina od 137 kilograma zaustavila hrvatskog rivala

21. 01. 2021 - 21:15 | Ostali sportovi

Rukometna reprezentacija DR Konga nenadano je postala pravi hit na Svjetskom prvenstvu. Ovi momci u Egipat su stigli bez velikih nadanja da prođu grupu, ali jedan itekako zasjenio je brojne velike zvijezde iz drugih selekcija.

Izuzetno masivni pivot Konga Gauthier Mvumbi Thierry zbog svog izgleda već nakon prve utakmice protiv Argentine (u 11 minuta igre zabio je četiri gola bez promašaja) postao je viralna zvijezda, a tijekom susreta s Danskom fotoreporteri su pratili više Mvumbija nego bilo kojeg danskog igrača iako su Skandinavci rutinski slavili 39:19.

000-8yu8r8-750x650

Iako je Kongo oba susreta izgubio bez prave šanse da nešto više napravi, simpatični Mvumbi je u oba dvoboja zabio po četiri gola te je pokazao da uprkos itekako vidnom problemu s težinom zna igrati rukomet, čak i protiv najboljih reprezentacija na svijetu.

Sporni kod pivota iz Konga bili su podaci vezani za njegovu tjelesnu težinu. Na stranicama francuskog četvrtoligaša Dreuxa, za koji Thierry igra od prošlog ljeta, pisalo je da ima 26 godina, da je visok 1.92 metra i ono što je svima najzanimljivije - da je težak samo 110 kilograma.

Međutim, urnebes je uslijedio dolaskom na službeni sajt SP-a. Tamo je najprije pisalo da je kongoanski gorostas visok 1.76 metara i težak 89 kilograma.

unnamedIpak, francuski specijalizirani portal Handnews u opširnom članku posvećenom simpatičnom Kongoancu piše da je Mvumbi visok 195 centimetara i težak 137 kilograma.

"Ja sam pivot koji osvaja prostor", Handnews prenosi njegove riječi.

''Nikad nisam ni sanjao da ću igrati na SP-u. Zato dajem sve od sebe, jer ovo se događa jednom u životu'', rekao je.

Gauthier Mvumbi puna tri mjeseca nije igrao rukomet zbog koronavirusa, ali u prve dvije utakmice u Egiptu je postao pravi hit igrač.

121e2574-48d2-480f-9e80-722e9f06b358

Kad je nakon utakmice protiv Argentine uključio mobitel, nije mogao vjerovati šta mu se događa. Dobio je stotine poruka, a najviše ga je dirnuo video na Instagramu koji mu je poslao legendarni Shaq O'Neal.

''Pričaju da si ti rukometni Shaq. Šta se događa?", pitao je slavni centar junaka naše priče.

84d62966-a970-48af-97f5-e7ec537827bb''Iznenadio sam se kad sam vidio da je poruka stigla iz SAD-a. To je zemlja košarke, a ne rukometa. Šokiran sam'', kroz smijeh priča Mvumbi.

Gauthier Mvumbi Thierry večeras je stigao do prve pobjede. Njegov Kongo slavio je u prvoj utakmici na prvenstvu, s minimalnih 32:21 dobili su Angolu, protivnika Hrvatske iz prvog kruga. Mvumbi je zabio dva gola, gađao je 2/3 iz igre.

(Sport.ba)